Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí postupně obnoví plánovaný ambulantní a hospitalizační provoz

20.4.2020

Nemocnice Valašské Meziříčí, člen skupiny AGEL, reaguje na zmírnění mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví a postupně obnovuje provoz ve svých ambulancích a na odděleních. Lůžková i ambulantní zdravotní péče bude i nadále poskytována za přísných protiepidemických opatření, která valašskomeziříčská nemocnice preventivně nastavila již v polovině března.

Provoz od tohoto týdne postupně obnoví chirurgické odborné ambulance (bariatrická, traumatologická, cévní, koloproktologická) a rehabilitační ambulance. „Po domluvě s primáři jednotlivých ambulancí budeme postupně obnovovat provoz neakutních (plánovaných) ambulancí a poraden. Telefonicky již nyní kontaktujeme pacienty, kteří měli být vyšetřeni v minulých týdnech i ty, kteří mají návštěvu naplánovanou na následující dny a dotazují se na náhradní termíny. Je však nutné, aby lékař dané ambulance individuálně vyhodnotil zdravotní stav každého pacienta, který do ambulance dorazí,“ uvádí předseda představenstva Nemocnice Valašské Meziříčí MUDr. Martin Hrabovský, MBA.

Provoz znovuotevřených ambulancí poběží za přísných protiepidemických opatření, které definovalo Ministerstvo zdravotnictví a které si již nemocnice sama dříve nastavila v počátcích epidemie. „Bude nutno nastavit systém tak, aby nedocházelo k přítomnosti více než tří pacientů v čekárně současně, tedy aby pacienti přicházeli na přesně stanovený konkrétní čas. Dále je nutno dodržovat i nadále přísné hygienicko-epidemiologické podmínky, tedy nošení roušek a poskytování péče v ochranných pracovních pomůckách, s dostupnou dezinfekcí rukou zaměstnanců i pacientů. Všechny tyto podmínky ale nemocnice splňuje a nastavila již v prvních dnech,“ říká k opatřením MUDr. Martin Hrabovský. MBA

Nemocnice očekává, že postupný náběh zbývajících uzavřených ambulancí a poraden nastane během několika následujících týdnů. „A to i z důvodu toho, že máme vytvořeny pracovní týmy, jejichž zaměstnanci se v současné době na pracovišti z preventivních důvodů proti šíření onemocnění COVID-19 nepotkávají. Triáž pacientů u všech vstupů do nemocnice bude nadále zachována dle současně zavedených postupů a pravidel,“ říká MUDr. Hrabovský s tím, že od čtvrtka 23. dubna bude v Nemocnici Valašské Meziříčí postupně obnovena plánovaná operativa všech odborností. „V prvních týdnech však bude v provozu jen jeden operační sál na výkony plánované a jeden operační sál na akutní výkony. Nadále však bude vyčleněno oddělení Multidisciplinární JIP  jako pracoviště pro vyšetření a ošetření pacienta suspektního na onemocnění COVID-19,“ říká MUDr. Martin Hrabovský, MBA.

Provoz porodního oddělení zůstává nadále bez omezení tak, jak tomu bylo doposud. Rovněž Nemocnice Valašské Meziříčí operativně zareagovala na nařízení Ministerstva zdravotnictví ze dne 15. dubna, které upravuje přítomnost třetí osoby při porodu a dovolují u porodu přítomnost tatínka či jiné blízké osoby žijící s rodičkou ve společné domácnosti.  “Dodrženy však musí být podmínky, kdy se třetí osoba podrobí měření teploty před vstupem do porodnice, a pokud nemá tělesnou teplotou vyšší než 37,0 °C a zároveň nemá příznaky onemocnění COVID-19, bude ji umožněn vstup. Třetí osoba použije chirurgickou roušku jako minimální ochranu dýchacích cest, a to po celou dobu pobytu na porodním sále a při průchodu nemocnicí,“ uzavírá MUDr. Martin Hrabovský, MBA.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: