Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Centrální operační sály Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí se mohou pochlubit špičkovým operačním stolem. Nosnost má až 360 kilogramů.

13.1.2021

Navzdory řádící koronavirové epidemii Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí modernizuje své vybavení. Novým moderním operačním stolem se mohou pochlubit Centrální operační sály. Operační stůl za více než 2,2 miliónu korun patří mezi špičkové vybavení sálů a je určen pro kompletní operativu napříč odbornostmi.

V rámci operačních výkonů pacientů valašskomeziříčské nemocnice bude nové vybavení sloužit pro chirurgickou, urologickou a gynekologickou odbornost.  Extrémně dlouhý podélný posuv operační desky nabízí skvělou přístupnost i pro C-rameno. Opravdový průlom zároveň potvrzuje ovládání, zajištění bezpečnosti pacienta a funkční design, reflektující lidskou anatomii. „Stůl je elektrohydraulický s rentgenovou transparentní operační deskou s možností provedení operací v dutině břišní, závěsných operací pánevního dna, operací konečníku, gynekologických a urologických operací, s mnoha možnostmi upínacích pásů, držáků a opěrek a s možností změny polohy,“ říká referent zdravotnické techniky Ing. Jaromír Petřík.

„Jednou z výhod tohoto nového stolu je i zjednodušení práce lékařů a ostatního sálového personálu. Větší pracovní komfort zajistí také anesteziologům. Operační stůl má antidekubitní polstrováním s dynamickou pěnou, která je nezbytná při každé operaci v rámci předcházení proleženin. Důvodem k pořízení takového zařízení je kromě standardní obměny i narůstající počet silně obézních pacientů. Na klasickém operačním stole s nosností do 135 kilogramů může být totiž akutní operace pro takové pacienty riziková,“ říká k nové investici předseda představenstva nemocnice MUDr. Milan Leckéši. 

„Součástí stolu je i bohaté příslušenství. Je vybaven inteligentním dálkovým ovladačem s displejem, který upozorňuje obsluhu na možnost kolizní situace,“ uzavírá Ing. Jaromír Petřík.

 Operační stůl má možnost extrémně široké nastavitelnosti, intuitivního systému ovládání, nehlučné elektromotory a také nosnost pacientů až do 360 kg. Bude využíván pro operace dospělých i dětských pacientů z Rožnovska, Kelečska, Meziříčska, tedy pro region s téměř 80 tisíci obyvatel. Každoročně se ve valašskomeziříčské nemocnici provádí okolo tří tisíc chirurgických operačních zákroků. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: