Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Senioři přicházející na očkování mě nabíjejí fantastickou energií, říká sestra Petra Steinbauerová

3.2.2021

Na plicní ambulanci pracuje více než 7 let. Pracovní doba všeobecné sestře Petře Steinbauerové začíná v 6.30, nicméně v ambulanci je již mnohem dříve a začíná s administrativními úkony tak, aby bylo pracoviště vybaveno jednak zdravotnickým materiálem, léčivy, tak i kancelářským sortimentem. Petra Steinbauerová navíc kromě své kmenové TRN (plicní) ambulance zvládá v současnosti i vakcinaci zdravotníků v nemocnici, sociálních službách a seniorů starších 80 let.

„Mezi prvními úkony, které udělám ihned po vstupu na pracoviště je zapnutí kabiny bodypletyzmografu, který se musí nakalibrovat. Tento proces trvá přibližně 45 minut, kdy se samotný přístroj zahřívá. Následně začínají přicházet pacienti. Objednaní i akutní.  Denně na tomto přístroji vyšetříme na 40 pacientů v rámci funkční stability nebo spirometrie,“ popisuje začátek svého pracovního dne sestra Steinbauerová. 

Kromě těchto vyšetření a naplánovaných pacientů na kontroly, přicházejí také pacienti jak od odborných, tak i praktických lékařů se žádankou na akutní vyšetření. „Tyto pacienty trápí především dušnost, dlouhodobý či dráždivý kašel, kdy je zapotřebí udělat rentgenové snímky. Následně se po konzultaci s lékařem stanoví další léčba,“ říká Petra Steinbauerová a pokračuje: „K tomu všemu objednáváme pacienty přes telefon, přijímáme objednávky na recepty od klientů a bereme i odběry krve, ke každému plicnímu i alergologickému vyšetření děláme spirometrii. Práce je v ambulanci hodně, proto jsou zde kromě dvou lékařů i další dvě sestry, jinak by tento koloběh pracovních činností šel jen těžko zvládnout.“ 

Petra Steinbauerová má na starosti také očkování proti onemocnění covid-19.  „V tento týden očkujeme kolem čtyř desítek seniorů nad osmdesát let.  Do toho nadále očkujeme naše zaměstnance, kterých je denně přibližně třicet. Dohromady tedy za den proočkujeme 70 osob,“ uvádí sestra Petra Steinbauerová. A je něco, co ji v nynější těžké době udělalo na pracovišti radost? „Mile mě překvapili naši osmdesátiletí senioři. Čekala jsem, že s nimi bude horší komunikace, ale vždy mě nabijí fantastickou energií. Je s nimi úžasná spolupráce,“ dodává sestra Petra, v jejíž očích je vidět velká spokojenost.

Následně na pracovišti končí ordinační doba, ale nikoliv její pracovní. „Odcházím zkrátka domů, až je veškerá práce hotová. Není čas a možnost něco posouvat. Nyní je to standardně kolem 17. hodiny,“ ukončuje povídání sestřička Steinbauerová. Doma ji čeká rodina a další povinnosti. Přesto by však nyní neměnila. Práce s lidmi ji baví a naplňuje, a to je pro ni důležité.  

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: