Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí podala ve svém očkovacím centrum již 15000 dávek vakcíny proti covid-19

3.5.2021

Již 15 tisíc dávek vakcíny Comirnaty proti onemocnění covid-19 od společnosti Pfizer/BioNTech aplikovali indikovaným lidem zdravotníci očkovacího centra Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí, které sídlí v přízemí nové polikliniky v prostorech bývalé odběrové místnosti a anesteziologické ambulance. V současné době lékaři se sestrami a s dopomocí administrativních pracovnic proočkují v průměru 400 osob denně.

Očkovací centrum Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí vzniklo v první fázi v prostorách mezi plicní a gastroenterologickou ambulancí pro kategorii osob 80+. Z důvodu zvýšené poptávky zájemců, snížení věku nabídky očkování a navýšení dodávek vakcín, muselo být očkovací centrum přesunuto do větších vyhovujících prostor. Po zvážení všech připomínek bylo přesunuto do přízemí  budovy nové polikliniky. „Především začátky byly organizačně náročné, protože bylo nutno během pár dní se přestěhovat do nových prostor, uzpůsobit čekárnu pro první a druhou dávku a logisticky zajistit plynulý provoz pro stovky osob, kteří denně centrum navštíví. To vše s maximálním důrazem na zajištění všech hygienicko-epidemiologických podmínek, popisuje začátky místopředseda představenstva Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí, MUDr. Martin Hrabovský, MBA.

Od očkovaných má nemocnice pozitivní ohlasy právě na přehlednost a organizovanost. „Snad každý očkovaný, s nímž mluvíme, si pochvaluje, jak to v očkovacím centru dobře a rychle funguje. Administrativní pracovnice lidem po příchodu předají dotazník, který je nutno před očkováním vyplnit a následně je instruují do příslušné očkovací místnosti v návaznosti, zda jde člověk na první, či druhou dávku, doplňuje hlavní sestra Mgr. Jana Pelikánová.  

„V ideálním případě lidé stráví v očkovacím centru asi 20 minut včetně doporučeného setrvání v čekárně po aplikaci vakcíny. V současnosti očkujeme průměrně 400 osob denně. Od samého začátku aplikujeme vakcíny Comirnaty od společnosti Pfizer/BioNTech, uzavírá MUDr. Martin Hrabovský, MBA s tím, že aktuální kapacita a tedy i počet volných míst je vždy přímo závislá na dodávkách vakcín.

 „Od středy minulého týdne se mohou k očkování proti covid-19 přihlašovat prostřednictvím centrálního registru lidé již od 55 let. V očkovacím centru naší nemocnice budou očkováni první dávkou již do týdne po registraci. Využijme všichni této nabídky a zbytečně nečekejme a chraňme sebe i ostatní už dnes a vraťme se zpět právě díky očkování do normálního života,” vyzývá všechny MUDr. Martin Hrabovský, MBA.

Provozní doba očkovacího centra je ve všední dny od 6.30 do 22 hodin, v sobotu a neděli poté od 8 do 14 hodin. Nabídka termínů pro očkování je ale vždy aktualizovaná dle dostupnosti vakcín a tudíž se může i týden od týdne měnit.  Registrace k očkování probíhá prostřednictvím státního rezervačního systému na stránkách https://registrace.mzcr.cz, ​​registraci po telefonu provedou operátoři na infolince 1221. „Aktuálně se mohou hlásit osoby i starší 55 let, sociální pracovníci, zaměstnanci kritické infrastruktury státu a osoby s chronickým onemocněním,“ připomíná hlavní sestra Pelikánová.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: