Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nové injekční dávkovače využívá Nemocnice Valašské Meziříčí na dětském a novorozeneckém oddělení

6.4.2020

Jak novorozenecké, tak i dětské oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí, která patří do skupiny AGEL, má nově ve svém zdravotnickém portfoliu pro své nejmenší pacienty injekční dávkovače.

Injekční dávkovače slouží k bezpečnému, přehlednému a přesnému nitrožilnímu podávání léků a léčivých látek. Z injekční stříkačky dokáží pomalu podle nastavení aplikovat lék do centrálního žilního systému.

Lineární dávkovače pro řízenou infuzi vpravují do těla pacienta léky pomocí jedné nebo více stříkaček. „Lineární dávkovače jsou řízené mikroprocesorem a slouží k bezpečnému, přehlednému a přesnému nitrožilnímu podávání. Tato zařízení dokáží z injekční stříkačky pomalu podle nastavení aplikovat lék do centrálního žilního systému pacienta,“ popisuje princip zařízení referent zdravotnické techniky a ústavní metrolog Nemocnice Valašské Meziříčí Ing. Jaromír Petřík s tím, že rychlost dávkování je u lineárních dávkovačů nastavena zdravotnickým personálem a indikována přístrojem jako objem za jednotku času.

„Nákupem této infuzní techniky je v nemocnici nadále postupně obměňována infuzní technika napříč odděleními,“ říká k novým lineárním dávkovačům Ing. Jaromír Petřík.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: