Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Tradiční Vánoce připraví pro své pacienty Nemocnice Valašské Meziříčí

22.12.2014

Přibližně 130 hospitalizovaných pacientů bude muset strávit Štědrý večer a vánoční svátky v Nemocnici Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL. Nemocnice se snaží pro nemocné, kteří nemohli být propuštěni, vánoční čas co nejvíce zpříjemnit. Oddělení a ambulance nemocnice jsou již teď svátečně vyzdobené a atmosféru zkrášlují nastrojené stromečky.

Pacienti, kteří musí být hospitalizování a jejichž stav nedovoluje propuštění do domácí léčby, však nebudou ochuzeni o tradiční štědrovečerní večeři. „Každý pacient, který není omezen dietou, dostane čočkovou polévku a smažené rybí filé s bramborovým salátem,“ říká vedoucí stravovacího úseku Eva Krutilová. „Každý navíc dostane balíček s jablky, banánem, pomeranči, mandarinkami, kiwi, hořickými trubičkami, müsli tyčinkou, oplatkem, perníkem, čokoládovou figurkou a džusem,“ dodává ke skladbě štědrovečerní tabule vedoucí stravovacího úseku. „Pacienti s dietou dostanou rybí filé na kmíně s citronem, bramborovou kaší a taktéž vánočním balíčkem“ doplňuje výčet pokrmů Eva Krutilová s tím, že pro diabetiky bude připraveno filé s brokolicí, brambory a vánoční balíček, který bude obsahovat také obsahovat ovoce a džus.

Co nejkrásnější Vánoce se nemocnice snaží připravit také nemocným dětem. "Snažíme se, aby nám tady na Vánoce zůstalo co nejméně hospitalizovaných dětí. Pokud jim to zdravotní stav dovolí, léčíme je ambulantně. Přesto nám tady na Vánoce zůstane asi 10 malých pacientů s doprovodem," říká staniční sestra dětského oddělení Ludmila Hrbáčková a dodává, že pokud to je jen trochu možné, dostanou hospitalizované děti propustku alespoň na jeden den. "Po Štědrém dni se musí k nám do nemocnice vrátit a pokračovat v léčbě," sdělila staniční sestra. Aby se dětem nestýskalo, mohou s nimi na oddělení zůstat maminky a případně je v průběhu všech svátečních dnů bez omezení navštěvovat.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: