Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí získala moderní operační stůl

5.5.2015

Novým moderním operačním stolem se může pochlubit chirurgické oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL. Operační stůl patří mezi špičkové vybavení a je určen pro kompletní chirurgickou operativu. Nový operační stůl s elektromotorickým pojezdem za 1,3 miliónu korun nahradil původní elektrohydraulický starší typ.

Na čtyř-segmentovém stolu mohou chirurgové nemocnice operovat pacienta s váhou až do 360 kilogramů. „Tento „na míru” zvolený operační stůl TRUMPF MARS výtečně splní náročné požadavky naší operativy a našich zvyklostí. Největší přínos znamená nový stůl pro operované pacienty, ale také zjednodušuje práci lékařům a ostatnímu sálovému personálu. Větší pracovní komfort zajistí také anesteziologům,“ říká staniční sestra Centrálních operačních sálů Martina Čechová s tím, že příslušenství k operačnímu stolu umožňuje ergonomicky správné polohování pacienta. Operační stůl má také antidekubitní polstrováním s dynamickou pěnou MediFoam, které je nezbytné při každé operaci. „V současné době máme na operačních sálech pět operačních stolů,“ doplnila.

Podle staniční sestry se jedná nový systém operačních stolů s výměnnými operačními deskami, které jsou konfigurovány tak, aby splňovaly požadavky současné operativy. Díky mobilitě operačního stolu není třeba pacienta při transportu na vlastní operační sál několikrát přemisťovat, což přivítá jak personál, tak samozřejmě i pacienti. „Nový stůl navíc díky variabilitě umožní jednodušeji provádět i některé typy operací za použití perioperačního rentgenu. Stůl je také možné i dále upravovat na základě přání uživatelů. Extrémně dlouhý podélný posuv operační desky nabízí skvělou přístupnost pro C-rameno i pro chirurgický tým,“ uvádí Martina Čechová.

Moderní operační stůl bude využíván pro chirurgické operace dospělých i dětských pacientů z Rožnovska, Kelečska, Meziříčska, tedy pro region s téměř 90 tisíci obyvatel. Každoročně se ve Valašskomeziříčské nemocnici provádí okolo 3000 chirurgických operačních zákroků. „Jsem ráda, že bude vylepšena péče při chirurgické léčbě pacientů našeho města, ale i okolí,“ uzavřela staniční sestra.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: