Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Den otevřených dveří se v nemocnici opět vydařil

18.5.2015

První květnová středa byla v Nemocnici Valašské Meziříčí a.s. ve znamení Dne otevřených dveří. V pořadí již osmý ročník byl určen pro širokou veřejnost, byl zaměřen na preventivní vyšetření zejména na civilizační onemocnění. I přesto, že počasí tentokrát nepřálo, našlo si do nemocnice cestu na 130 zájemců, kteří po celé odpoledne využívali nabídku zdarma prezentovaných vyšetření. Již před samotným oficiálním časem zahájení, se před vstupem do budovy praktických lékařů nové polikliniky scházela nemalá skupina návštěvníků, která tak čekala na svá vyšetření.

Začátek jako již tradičně patřil klientům, kteří měli zájem změření glykémie a orientačního určení krevní skupiny v odběrové místnosti. Následně se zájemci mohli seznámit se základy první pomoci, včetně praktického nácviku na figuríně. Velký zájem byl taktéž v poradně pro odvykání kouření, kde pomocí smokeanalyzeru lékař vyhodnocoval množství a obsah nikotinu v dechu. Další stanoviště nabízelo návštěvníkům spirometrii, tedy funkční vyšetření plicní kapacity.

Po těchto vyšetřeních se návštěvníci přemístili o poschodí výše, kde bylo k dispozici personálem interního oddělení měření krevního tlaku a pulsu, EKG vyšetření a jeho zhodnocení lékařem. Lékařka v poradně Centra redukce hmotnosti a preventivní medicíny konzultovala s návštěvníky jejich potíže, případně si je pozvala do své ambulance k dalšímu vyšetření.

Stejně jako vloni byla nejžádanější konzultace v névové (kožní) ambulanci, na jejíž vyšetření čekali návštěvníci z důvodu velkého zájmu nejdéle. Poté si zájemci z řad nejmenších až po seniory mohli vyzkoušet správnou dezinfekci rukou pod UV lampou za přítomnosti epidemiologické sestry. Přítomní si mohli konzultovat svůj jídelníček s nutričními terapeuty, ochutnat doplňkové nápoje, podávané pacientům, kteří mají potíže s příjmem potravy či nechutenstvím. Přichystáno bylo také stanoviště, které nabízelo poradenství k ošetřování chronických ran a také proleženin.

Posledním zastávkou byla kýlní, bariatrická a cévní. Na přítomné lékaře se mohli návštěvníci obrátit s radou např. s pocity  studených nohou, křečovými žílami aj. 

 „Účast na Dni otevřených dveří byla i přes nepřízeň počasí velice dobrá, oproti minulým ročníkům se však letos vyrovnával počet seniorů s počtem osob v produktivním věku. Sešlo se celkem přes 130 klientů, největší zájem byl o kožní poradnu, vyšetření štítné žlázy. Velký dík patří všem zaměstnancům, kteří se podíleli na přípravě a realizaci 8. ročníku Dne otevřených dveří Nemocnice Valašské Meziříčí“ zhodnotila hlavní sestra, Mgr. Jana Pelikánová.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: