Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Den otevřených dveří gynekologicko-porodního a novorozeneckého oddělení

21.10.2015

Nemocnice Valašské Meziříčí a.s. pořádala již v pořadí třetí Den otevřených dveří oddělení gynekologicko – porodního a novorozeneckého. Opět se konal ve všech prostorech porodního a novorozeneckého oddělení. Na přípravě této akce spolupracoval personál výše uvedených oddělení s týmem anestezie, externími spolupracovníky a firmami, jejíž produkty mají přímou souvislost s těhotenstvím, porodem a péči o novorozence.

Největší zájem byl o prohlídku porodního sálu, který byl loni rekonstruován. Při prohlídce byly porodními asistentkami zodpovídány dotazy týkající se provozu oddělení, porodu, péče o miminko. Dále zde byla možnost pokládat otázky  anesteziologické sestře na téma anestezie a analgezie u porodu. Těhotné ženy mezi 20. a 30. týdnem těhotenství mohly absolvovat bezplatné 3D ultrazvukové vyšetření. Budoucí maminky si tak na USB flash discích odnesli nemalé množství fotografií miminka.  Na Den otevřených dveří gynekologicko-porodního a novorozeneckého oddělení dorazilo v průběhu konání odpoledne na 110 zájemkyň, z nichž 22 využilo předchozí možnosti objednání na 3D ultrazvuku.

„Den otevřených dveří porodního a novorozeneckého oddělení je velmi žádanou aktivitou ze strany žen plánujících přivést na svět své dítě v naší porodnici. Jde o doprovodnou akci služeb, které nabízíme těhotným ženám. Velmi oblíbená je bezplatná prohlídka porodního sálu. Bližší informace zájemci naleznou na internetových stránkách nemocnice a také na našem facebooku (porodnice Valmez)“, říká staniční sestra Bc. Andrea Dočkalová.

Den otevřených dveří je možností, jak nadcházející rodičky společně s jejich partnery pozvat na předporodní kurzy, které nemocnice pořádá každý měsíc ve valašskomeziříčském Středisku volného času Domeček. Kurzy předporodní přípravy jsou stejně jako v předchozích letech zaměřené na zvýšení informovanosti nastávajících rodičů ohledně těhotenství, porodu, šestinedělí a péče o dítě. Kurzy dopomáhají k příjemnějšímu a snazšímu porodu, ale také usnadnění prvních týdnů péče o novorozené miminko.

Nemocnice Valašské Meziříčí a.s. nabízí kurzy předporodní přípravy již patnáctým rokem, a jejich lektorkami jsou výhradě porodní asistentky nemocnice, které mají s porody i péčí o novorozence bohaté zkušenosti. Kurz je určen ženám po ukončeném 30. týdnu těhotenství, které mohou přijít i s  doprovodem.

 „Tematickou náplní kurzu jsou přípravy na porod, porod samotný, úlevové polohy a pomůcky při porodu, kojení, období šestinedělí a péče o novorozence. Součástí kurzu je navíc i reálná prohlídka porodního sálu a porodnického i novorozeneckého oddělení, což je pro nastávající rodiče vždy vítaná událost. Díky prohlídce přicházejí při porodu do známého prostředí, takže odpadá strach a stres z neznáma, “ říká staniční sestra gynekologicko-porodnického oddělení, Bc. Andrea Dočkalová.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: