Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Klinické laboratoře Nemocnice Valašské Meziříčí obhájily při náročném auditu akreditaci

23.10.2015

Klinické laboratoře Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, prošly v těchto dnech náročným auditem Českého institutu pro akreditaci (ČIA) a obhájily tím svou prestižní akreditaci podle normy ISO 15189. Pacienti tak mají jistotu, že zdravotníci při poskytování služeb dodržují nejpřísnější normy týkající se bezpečí a kvality.

Šetření auditorů probíhalo v laboratoři patologie a biochemie. „Auditoři důkladně prověřili nastavení celého systému managementu kvality. Vysoce hodnotili řízenou dokumentaci, popis procesů a postupů v laboratoři, management rizik, systém přezkoumávání a neustálého zlepšování kvality,“ zhodnotila postup šetření primářka oddělení klinické biochemie MUDr. Helena Kosová.

Stěžejní část auditu v laboratoři biochemie probíhala přímo v provozu, kde byla kontrolována cesta vzorku od jeho přijetí až pod dodání výsledku. Auditoři věnovali značnou pozornost kvalitě analytické práce a velmi kladně hodnotili vysokou odbornost a týmovou spolupráci všech zaměstnanců v laboratoři.

Akreditace laboratoře znamená formální uznání odborné a organizační způsobilosti laboratoře, což je klíčem ke spolehlivosti a srovnatelnosti činnosti laboratoře. Na základě výsledku může laboratoř veřejně doložit vysokou kvalitu své práce. „Získáním certifikace ČIA jsme naplnili požadavky, které jsou na naši laboratoř kladeny. Poděkování za úspěšný audit patří všem pracovníkům laboratoře,“ zhodnotila získání certifikace vedoucí laborantka Mgr. Lucie Kurfűrstová.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: