Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Novorozenecké oddělení se může pochlubit novým inkubátorem

12.11.2015

Novým inkubátorem Isolette 2000 od firmy Dräger v hodnotě více jak 282 000 Kč, se může pochlubit novorozenecké oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí a.s.

Novorozenecký inkubátor poskytuje kontrolované prostředí pro předčasně narozené i donošené děti do tělesné váhy 10 kg. Řídí teplotu, hladinu kyslíku a vlhkost. Přehledný elektronický displej inkubátoru zobrazuje procento kyslíku, které dítě dostává, nastavené procento zvlhčování, kožní teplotu dítěte a teplotu prostředí.

Pokročilý termoregulační společnosti Dräger udržuje dítě ve stabilním prostředí. Okolo novorozence je vytvořena klidová zóna pomocí velmi malé rychlosti proudění vzduchu, která brání ztrátám tepla z proudění, zatímco dvojitá vzduchová clona a regulační mechanismus udržují prakticky stabilní podmínky během přístupu k novorozenci.

Systém snižuje stres při každém otočení, ohnutí i zatočení. Snadný přístup k novorozenci, pohodlné nastavení výšky inkubátoru a snadný dosah ovládacích prvků z něho dělá skvělý inkubátor pro novorozenecké oddělení valašskomeziříčské nemocnice. Systém Isolette 8000 díky kompaktní konstrukci umožňuje snadné ovládání. Lehkost, kompaktní velikost, snadná montáž podvozku a ergonomické brzdy ovládané nohou umožňují pohyb prakticky bez námahy.

Inkubátor zcela vyhovuje našemu oddělení. Bude sloužit nejen miminkům předčasně narozeným, které v této skříňce najdou teplé prostředí podobné jako v děloze matky s vyšší koncentrací kyslíku, ale také dětem donošeným se ztíženou poporodní adaptací vyžadujícím mimořádnou zdravotní péči.,“ říká staniční sestra novorozeneckého oddělení, Bc. Irena Stromšíková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: