Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Novorozenecké oddělení se může pochlubit novým inkubátorem

12.11.2015

Novým inkubátorem Isolette 2000 od firmy Dräger v hodnotě více jak 282 000 Kč, se může pochlubit novorozenecké oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí a.s.

Novorozenecký inkubátor poskytuje kontrolované prostředí pro předčasně narozené i donošené děti do tělesné váhy 10 kg. Řídí teplotu, hladinu kyslíku a vlhkost. Přehledný elektronický displej inkubátoru zobrazuje procento kyslíku, které dítě dostává, nastavené procento zvlhčování, kožní teplotu dítěte a teplotu prostředí.

Pokročilý termoregulační společnosti Dräger udržuje dítě ve stabilním prostředí. Okolo novorozence je vytvořena klidová zóna pomocí velmi malé rychlosti proudění vzduchu, která brání ztrátám tepla z proudění, zatímco dvojitá vzduchová clona a regulační mechanismus udržují prakticky stabilní podmínky během přístupu k novorozenci.

Systém snižuje stres při každém otočení, ohnutí i zatočení. Snadný přístup k novorozenci, pohodlné nastavení výšky inkubátoru a snadný dosah ovládacích prvků z něho dělá skvělý inkubátor pro novorozenecké oddělení valašskomeziříčské nemocnice. Systém Isolette 8000 díky kompaktní konstrukci umožňuje snadné ovládání. Lehkost, kompaktní velikost, snadná montáž podvozku a ergonomické brzdy ovládané nohou umožňují pohyb prakticky bez námahy.

Inkubátor zcela vyhovuje našemu oddělení. Bude sloužit nejen miminkům předčasně narozeným, které v této skříňce najdou teplé prostředí podobné jako v děloze matky s vyšší koncentrací kyslíku, ale také dětem donošeným se ztíženou poporodní adaptací vyžadujícím mimořádnou zdravotní péči.,“ říká staniční sestra novorozeneckého oddělení, Bc. Irena Stromšíková.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: