Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

ARO získalo nový tracheální intubační fibroskop

16.11.2015

Anesteziologicko-resuscitační oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí a.s., získalo pro své pracoviště nový tracheální intubační fibroskop od firmy Olympus. Přístroj byl vyvinut pro používání se sací pumpou a ostatním přídatným zařízením k toaletě dýchacích cest, včetně sledování přístupových cest do dýchacího traktu, endotracheální/endobronchiální intubace a léčbě.

Přístroj ovládá při výkonu lékař intenzivní péče, nelékařský personál oddělení zajišťuje jeho přípravu k použití a následnou dekontaminaci a uložení. Anesteziologicko-resuscitační oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí a.s. má dostatečně proškolený certifikovaný personál na provádění bronchoskopie. Novým přístrojem lze provádět jak urgentní výkony, tak i plánované výkony na oddělení.

Velkým přínosem je pro nás fibroskop tím, že můžeme provádět na oddělení ARO punkční dilatační tracheostomie, které se dříve prováděly jen na operačním sále. Je to benefit jak pro pacienta, tak i pro personál. Musíme vyzdvihnout i přínos u rizikových pacientů v intenzivní péči, protože můžeme tímto přístrojem již shlédnout dýchací cesty a provádět jak diagnostické, tak i terapeutické výkony, jako např. odběry vzorku, odsátí hlenu či krve“, vyzdvihuje přednosti intubačního fibroskopu vrchní sestra intenzivních oborů, Pavlína Zapletalová.

Cena nového intubačního fibroskopu přišla nemocnici na téměř čtvrt milionu korun - 237 000 Kč s DPH.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: