Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Mikuláš v nemocnici v podání studentek Masarykova Gymnázia a Střední zdravotnické školy a Vyšší zdravotnické školy Vsetín

7.12.2015

Studentky Masarykova Gymnázia a Střední zdravotnické školy a Vyšší zdravotnické školy Vsetín, navštívily v prvním prosincovém týdnu hospitalizované pacienty na dětském oddělení a oddělení následné péče v nemocnici ve Valašském Meziříčí.

Důvod jejich návštěvy na zmíněných odděleních byl zřejmý a tématický – Mikuláš. Jednotlivé studentky, které se připravují i v místní nemocnici na výkon svého povolání ve zdravotnictví, si vyrobily a vyzdobily své masky a převleky a za účasti své učitelky odborných předmětů, Mgr. Petry Drábkové, cíleně zamířily na dětské oddělení a oddělení následné péče.

Již svou prvotní přítomností a nezaměnitelným tónem zvuku linoucím se z čertovských zvonců, se nejmenší pacienti přesvědčili o tom, že je zde pro ně připravena netradiční návštěva. Studentky postupně navštívily jednotlivé pokoje, kde navodily přítomným nemocným dětem příjemnou mikulášskou atmosféru. Následně byly děti za předvedenou písničku či recitaci básničky odměněny balíčkem připravených dobrot. Po obdarování všech nejmenších pacientů na dětském oddělení, se skupinka žákyň přesunula na oddělení následné péče, kde svou přítomností naopak rozveselila a potěšila generaci o poznání starší.

Cílem této společné akce Nemocnice Valašské Meziříčí a.s. a Masarykova Gymnázia a Střední zdravotnické školy a Vyšší zdravotnické školy Vsetín, bylo vykouzlit úsměvy na tvářích a duších těch, kteří si návštěvu Mikuláše, čerta a anděla nemohou ze zdravotních důvodů užít ve svém domově společně se svými rodinami a blízkými. Vše se podařilo na velkou jedničku ke spokojenosti jak navštívených pacientů, tak i personálu. „Vždy je pro nás důležité, aby se zde děti cítily pokud možno co nejlépe. Jsme proto rádi, že jsme mohli zorganizovat společně se studenty návštěvu Mikuláše, který udělal radost přítomným dětem“, zhodnotila návštěvu staniční sestra dětského oddělení, Ludmila Hrbáčková. „I starší lidé reagují na tyto návštěvy velice pozitivně, byli jsme mile potěšeni, že jsme mohli návštěvu Mikuláše využít i pro pacienty na lůžkách následné péče. Studentky si mohly s přítomnými klienty zazpívat nejznámější vánoční písně a potěšit je tak nejen svou návštěvou, ale i pohlazením“, hodnotí velký přínos této akce staniční sestra následné péče, Nikol Kretíková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: