Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Reprodukovaná hudba zpříjemňuje pobyt pacientů v čekárnách

7.1.2016

Snahou Nemocnice Valašské Meziříčí a.s. je zpříjemňovat pobyt pacientů ve svých prostorách. Jsou vyšetření, u kterých musí klienti či doprovod strávit delší dobu v čekárnách - například popíjením kontrastní látky před vyšetřením na počítačové tomografii (CT), nebo na popis vyšetření u kardiologické ambulance nebo před vyšetřením na mamologické ambulanci.

Právě na takových místech se nemocnice rozhodla nainstalovat a zřídit audio techniku, která zpříjemní pobyt pacientům poslechem hudby přes reprosoustavu, která je zavěšena na přilehlých stěnách. Tento počin, kdy jednotliví klienti nemusí čekat na vyšetření pouze v naprostém tichu, vzešel z jednotlivých pobídek v rámci dotazníků šetření spokojenosti ambulantních pacientů.

„Je zajisté mnohem lepší, když pacienta, který je mnohdy nervózní a jehož vyšetření vyžaduje delší přípravu, rozptýlí rádio, ať již mluveným slovem či hudbou. Pokud se toto osvědčí, máme v plánu zavést hudbu i do dalších čekáren“,  říká hlavní sestra Mgr. Jana Pelikánová.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: