Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice zavedla pro své pacienty tabletový systém

25.1.2016

Nemocnice Valašské Meziříčí a.s. moderně zrekonstruovala svůj stravovací provoz. Výsledkem této úpravy je zlepšení podávané stravy jak zaměstnancům nemocnice, tak hlavně hospitalizovaným pacientům na jednotlivých odděleních.

Již odpadá několikastupňové rozdělování stravy z várnic, které se rozvážely ručně z kuchyně stravovacího provozu na jednotlivá oddělení, kde musel následně personál oddělení opětovně rozdělovat porce pacientům dle zadaných nahlášených diet.

Nyní tento krok odpadá a pacienti dostávají na stůl přímo již tabletový set, který byl uzavřen a expedován přímo z varny stravovacího provozu valašskomeziříčské nemocnice. Strava je přizpůsobena zdravotnímu stavu pacienta. Je připravována v kuchyni pod dohledem nutričního terapeuta a zohledňuje zdravotní stav a také nutriční potřeby pacienta.

Tabletový systém se pro pacienty skládá z dolního a horního dílu, v kterých je plastové nádobí. V nich jsou vloženy další díly – talíř, miska na polévku, miska na kompot, příbor a kartička s vyznačenou dietou. Podle nahlášených diet tak personál oddělení roznese přímo pacientovi tablet bez nutnosti do stravy již jakkoliv zasahovat.  Tablet je vyroben z plastu a izolačního materiálu, který zaručuje donášku stravy k jednotlivým klientům při zachování kvality a teploty podávaného pokrmu.

Pro tabletový systém jsou určené přepravní vozíky, které se novým výtahem rozváží na jednotlivá oddělení a následně sváží zpět do stravovacího provozu, kde se provádí jejich očista, vysušení, uskladnění, aby na druhý den tablety mohly opětovně putovat ke svým pacientům.

Nový tabletový systém výrazně zpříjemní personálu a také pacientům servírování stravy. Jsme rádi, že se nám podařilo dokončit tuto náročnou, ale velice potřebnou rekonstrukci budovy stravovacího provozu,“, říká hlavní sestra Mgr. Jana Pelikánová.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: