Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

ARO získalo nový ultrazvukový přístroj

1.2.2016

Anesteziologicko-resuscitační oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí a.s. získalo pro své pracoviště a prováděné výkony zcela nový ultrazvukový přístroj značky Philips CX 50. Nový ultrazvuk vyšší řady je přenosný sonografický přístroj s vysokou kvalitou zobrazení a nejmodernější technologií. Přístroj umožňuje sledování ve 3D zobrazení pomocí matrixové sondy.

Ultrazvukový systém CX50 je určen pro všeobecné zobrazování. Systém se dá využít k zobrazení v režimech jak v režimech 2D, tak i ve 3D Color. Součástí ultrazvuku je „15“monitor, ovládací panel, mechanika DVD, konektory sond, včetně konektoru pro EKG. Výška vozíku je možno nastavit tak, aby se přizpůsobila různé výšce obsluhy a provozním polohám.

Ultrazvukový přístroj se z hlediska vyšetřování řadí k největším úspěchům moderní medicíny. Jedná se o neinvazivní vyšetření, které pacienta nezatěžuje rentgenovým zářením. Principem vyšetření je přístroj, který sondou vysílá ultrazvukové vlnění o velmi vysoké frekvenci. Sonda má kromě toho schopnost zachytávat vlnění odražené různými strukturami našeho těla. Přístroj pak z těchto přijatých informací vytvoří na obrazovce obraz vyšetřované oblasti. Při samotném vyšetření se člověku po kůži nad vyšetřovanou oblastí přejíždí sondou přístroje, která se předtím namočí do speciálního gelu.

Nemocnice Valašské Meziříčí a.s. se tak může chlubit další nemalou investicí, která bude pro vyšetření pacientů velkým přínosem v rámci rychlé diagnostiky onemocnění a nastavení dané léčby. Samotný Philips CX50 váží 7 kg a je možné na něm archivovat data díky integrované pracovní stanici s pevný diskem, či přes DVD a USB. V rámci zhlédnutí vyšetření je zajištěn bezdrátový přenos dat.

 

Nový ultrazvuk doplňuje přístrojové vybavení našeho oddělení. Bude využíván nejen při urgentních příjmech pacientů, ale i u již hospitalizovaných kriticky nemocných pacientů, čímž přispěje k rychlejší a kvalitnější diagnostice a léčbě. Jeho využití je však multioborové. Například stále častěji se provádějí regionální blokády s pomocí SONO přístroje na operačních sálech nebo se zavádějí speciální katetry k cílené lokální léčbě bolesti u určitých onemocnění“ říká primář oddělení ARO, MUDr. Martin Juříček.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: