Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Kateřina Palinčáková ve finále soutěže Sestra roku 2015

4.2.2016

I přes velký pokrok ve zdravotnictví stále existují oblasti, kde ne vždy vyhrajeme. Mezi ně patří i hojení chronických ran. Zdravotníkem, který jejich léčbu a ošetřování bere jako osobní úkol a poslání, je Kateřina Palinčáková, všeobecná sestra na anesteziologicko-resuscitačním oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí a.s., která je mezi finalistkami v rámci soutěže Sestra roku 2015.

Kateřina Palinčáková - Hlavní konzultantka týmu chronických ran Nemocnice Valašské Meziříčí a.s.

Díky píli a nadšení pro věc se Kateřině podařilo přesvědčit vedení nemocnice, lékaře a všeobecné sestry, že správně ošetřovat chronické rány podle nejnovějších trendů s využitím vlhkého hojení je ekonomicky efektivní, hlavně ale má velký benefit pro pacienty. Především její iniciativou se podařilo rozjet „Tým na ošetřování dekubitů a chronických ran“, který se stará o hospitalizované pacienty s nově vzniklými chronickými ranami i o ty, kteří s nimi do nemocnice už přišli. Kateřina stála u zrodu ambulance na léčbu chronických ran, pomohla ji zprovoznit, a pokud je třeba, vypomáhá v ní radou. Někteří pacienti z ambulance jsou navázáni přímo na ni, a tak je převazuje sama. Podle lidí, se kterými pracuje, je Kateřina svou energií a nadšením doslova nabíjí. Sestry z týmu, které jí pomáhají a ošetřují dekubity a jiné rány, vede i metodicky. V neposlední řadě se jim také snaží doplňovat vzdělání v oboru. Ona sama je aktivní členkou České společnosti pro léčbu ran, edukuje lékaře i nelékařské pracovníky nemocnic na seminářích a konferencích zaměřených na léčbu chronických ran, a to pravidelně a po celé ČR. Publikuje v odborných časopisech, ale věnuje se i edukaci laiků. Převážnou většinu těchto aktivit dělá na úkor svého volného času. Ten se snaží dělit alespoň tak, aby jejími odbornými aktivitami netrpěla dcera, protože Kateřina je i skvělá máma.

Kateřina Palinčáková je zdravotník, který má osobní vztah ke svým klientům z řad všech věkových kategorií a neváhá jim pomáhat kdykoli to potřebují – a to bývá často.


Proto prosíme o Váš hlas všeobecné sestře z Nemocnice Valašské Meziříčí a.s. 

Hlasovat můžete na této adrese:
http://sestraroku.zdravi.e15.cz/soutez/finalistky
(text + foto přebráno z výše uvedených stránek)

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: