Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Malí pacienti z Nemocnice Valašské Meziříčí o velikonoční atmosféru nepřijdou

21.3.2016

Jarní motivy v oknech, nástěnky plné kraslic a povídání o Velikonocích. I tak může vypadat nemocniční oddělení – konkrétně dětské oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL. Zdejší personál se stejně jako v minulých letech snaží přinést Velikonoce k lůžkům malých pacientů, kteří nemohou být během svátečního období doma. Hlavní roli přitom ale nehrají sestřičky ani lékaři, nýbrž místní paní učitelky, které netradičně na dětském oddělení pracují.

Na dětském oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí pracují kromě zdravotníků také dvě učitelky, které se starají o vzdělávání i zábavný program pro děti, který v těchto dnech není zaměřený na nic jiného, než Velikonoce. „Děti vyrábí velikonoční dekorace různými technikami, od malovaných papírových dekorací do oken, přes ozdoby k zavěšení do vázy, až po recyklované ozdoby na stůl. Při tvoření si přitom také povídají s učitelkami o velikonočních zvycích a obyčejích, nebo poslouchají písničky,“ popisuje Ludmila Hrbáčková, staniční sestra dětského oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí.

Veškerá umělecká tvorba s jarní tématikou přitom slouží nejen k dekorativním účelům, ale funguje zároveň i jako arteterapie. Do sváteční umělecké tvorby se navíc kromě učitelek a dětí v Nemocnici Valašské Meziříčí tradičně zapojuje i zdejší personál a také rodiče i příbuzní malých pacientů. Ti pro letošek stihli vytvořit výzdobu pro společnou jídelnu dětského oddělení, která září jarními barvami, kuřátky a samozřejmě i kraslicemi.

 „Na svátky chce být každý doma, ne vždy je to ale možné. V takových případech se snažíme alespoň přinést co nejvěrohodněji svátky naopak k našim pacientům - ať už jsou to Vánoce, Mikuláš, nebo aktuální Velikonoce, o jejichž atmosféru u nás děti rozhodně nepřijdou. Malým pacientům se snažíme pobyt v nemocnici zpříjemňovat celoročně, probouzející se veselé jaro je k tomu ale doslova jako stvořené, takže seznam aktivit, které s dětmi podnikáme, je opravdu dlouhý,“ uzavírá Ludmila Hrbáčková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: