Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

V Nemocnici Valašské Meziříčí se narodilo přirozenou cestou pětikilové miminko

27.4.2016

Holčička Nelinka, která přišla na svět v pondělí 25. dubna ve 14:25 hodin v Nemocnici Valašské Meziříčí, všechny překvapila svými rekordními rozměry. Malá Nela při svém narození vážila úctyhodných 5000 gramů a měřila 54 centimetrů.

„Malá Nelinka má parametry tříměsíčního dítěte. Porod proběhl bez komplikací přirozenou cestou. Maminka Renata je na svou dceru náležitě pyšná. Maminka s  holčičkou jsou v pořádku a na víkend je s největší pravděpodobností pustíme domů,“ říká staniční sestra novorozeneckého oddělení Bc. Irena Stromšíková s tím, že v roce 2015 se ve valašskomeziříčské porodnici narodilo celkem 860 dětí. Mezi novorozenci bylo celkem 409 chlapců, 451 děvčat a 7 párů dvojčátek.

Porodnice v Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, má pro rodičky na porodním oddělení celkem 15 lůžek. Všechny pokoje jsou takzvané roomingové, což znamená, že miminko zůstává po narození s matkou celých 24 hodin denně. Všichni novorozenci mají na oddělení provedena základní screeningová vyšetření.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: