Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

IX. Den otevřených dveří v Nemocnici Valašské Meziříčí a.s. se opětovně vydařil

6.5.2016

107. Tolik bylo oficiálně evidovaných návštěvníků na Dni otevřených dveří, které pořádala Nemocnici Valašské Meziříčí a.s. V pořadí již devátý ročník byl určen pro širokou veřejnost z řad pacientů, návštěvníků či jen zájemců o absolvování některých ze 17 nabízených vyšetření, konzultací či poradenství. A že bylo opravdu z čeho vybírat. Nemocnice Valašské Meziříčí a.s. se rozhodla pro letošní rok prodloužit konání Dne otevřených dveří a své ordinace zpřístupnila prvním zájemcům již začátkem 13. hodiny.

U vstupu organizační tým rozdával propagační materiál s přesnými popisy vyšetření, lokalizací stanovišť a dotazníkem, který následně při odchodu návštěvníci vhazovali do připraveného sběrného boxu. Výsledky z dotazníků jsou vždy výtečnou zpětnou vazbou o poskytnutých službách, spokojenosti a také nápady a podněty pro ročníky další. A jelikož celých 91% respondentů v rámci otázky „jak celkově hodnotí den otevřených dveří“, odpovědělo „velmi spokojený“, dá se říci, že se ročník opětovně vydařil.

Pro návštěvníky byla připravena celá škála možných výkonů, které si zájemci mohli nechat lékařským a nelékařským personálem provést a vysvětlit. Úvodní stanoviště jako již tradičně patřilo klientům, kteří měli zájem o změření hladiny cukru v těle a orientační hodnocení krevní skupiny v odběrové místnosti.

Následovalo měření krevního tlaku a možnost natočit EKG s  popisem u interního lékaře.  Spirometrie byla taktéž žádaným a hojně navštěvovaným vyšetřením. Následovaly poradny o výživě, stravování a možnosti vyšetření na přístroji TANITA lékařkou z Centra redukce hmotnosti a preventivní medicíny.

Pro ty, kteří chtějí přestat kouřit, byla k dispozici lékařka z ambulance pro odvykání kouření. Zájemci mohli vyzkoušet vyšetření na přístroji Smokerlyzer.  Každým rokem hojně navštěvovanou ambulancí a vyšetřením byla névová poradna (pigmentová znaménka).

Správné provedení samovyšetření prsou mohly prokonzultovat zájemkyně u stanoviště se zástupkyní firmy MAMMA HELP.  Mezi další nabízené vyšetření patřila tradiční sonografie štítné žlázy, či správná dezinfekce rukou pod UV lampou. Zde se nemocnice zapojila do Světového dne hygieny rukou.  Návštěvníkům byla nabídnuta možnost konzultace v cévní ambulanci a poradny při otocích a bolesti nohou. Velký ohlas měly kompresívní punčochy z firmy Loana – POBTEX.  Své klienty z řad samotného zdravotnického personálu měla taktéž ambulance estetické medicíny fa AMEM.

Zájemci o léčbu chronických ran vyzkoušeli ochutnávku nutridrinků za účasti „sestry roku“ Kateřiny Palinčákové.

Gastroenterologická ambulance nabídla prezentaci a ukázky gastroskopů, kolonoskopů či možnost objednání k vyšetření. V téže ambulanci byly taktéž k vidění přístroje pro mimotělní oběh a plicní ventilaci, kdy zástupkyně oddělení ARO vysvětlovaly návštěvníkům princip přístrojů v praxi. Pod dohledem erudovaných sester si tak lidé mohli vyzkoušet resuscitaci na figuríně a vyslechnout odborný výklad laické resuscitace před příjezdem záchranné služby.  Prodej zdravé výživy byl posledním stanovištěm před východem z nemocnice, kde probíhala i samotná edukace o zdravé stravě a jejich doplňcích.

Pro letošní rok jsme se rozhodli, že začneme s nabídkou poradenství a konzultacemi v dřívějších hodinách i z důvodu plynulejšího chodu jednotlivých zájemců o vyšetření mezi jednotlivými stanovišti. Všechny nabízené stanoviště byly připraveny svým klientům poskytnout co největší množství informací v rámci nabízeného spektra služeb. Opětovně byly zachyceny patologické výsledky u vyšetření spirometrie, SONO štítné žlázy a ambulance pro pigmentová znaménka, zhodnotila devátý den otevřených dveří hlavní sestra, Mgr. Jana Pelikánová

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: