Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Dětské oddělení valašskomeziříčské nemocnice získalo pro své pacienty 120 nových knih

17.6.2016

Ve středu, 15. června 2016 předal na dětském oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí a.s., zástupce Finančního úřadu Zlínského kraje, p. Karel Skoumal do rukou primáře oddělení MUDr. Libora Slováčka a staniční sestry Ludmily Hrbáčkové, 120 nových knih. Tyto budou sloužit všem pacientům napříč věkovými kategoriemi, které dětské oddělení celoročně hospitalizuje. Jedná se o celostátní akci, kterou pořádá Finanční správa ČR v rámci kampaně „Celé Česko čte dětem“.

Principem je, že zaměstnanci Finanční správy zanesou dětské knihy na oddělení nemocnic, které budou sloužit k podpoře dětského čtení. „Naše volba padla právě na vaši nemocnici,“ uvedl zástupce FÚ pro Zlínský kraj, Karel Skoumal.

V dnešní době plné počítačů, tabletů a mobilů je známo, že děti čtou málo. Proto jsme rádi, že jsme mohli získat nové ilustrované knihy, které potěší určitě všechny věkové kategorie, které máme hospitalizované v průběhu roku na našem dětském oddělení. Důležité je, že dítě bude mít v naší knihovně pestrou možnost výběru knih, ze které si bude moci vybrat tu svou oblíbenou“, poděkovala za oddělení její staniční sestra, Ludmila Hrbáčková.

Posláním obecně prospěšné společnosti Celé Česko čte dětem je prostřednictvím společného čtení budovat pevné vazby v rodině. Pravidelné předčítání dětem má obrovský význam pro rozvoj jejich emocionálního zdraví. Předčítání rozvíjí paměť a představivost, učí myšlení. Předčítání utváří pevné pouto mezi rodičem a dítětem

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: