Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

V Nemocnici Valašské Meziříčí se v prvním pololetní letošního roku narodilo přes pět stovek dětí

1.7.2016

509 dětí za 182 dní. Taková je pololetní bilance porodnosti v Nemocnici Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL. Během prvního pololetí tohoto roku zde přišlo na svět konkrétně 250 chlapců a 259 holčiček, z toho čtyři páry dvojčat. Jubilejním pětistým porodem byl porod malé Zuzanky, která přišla na svět právě v těchto dnech – konkrétně ve středu 29. června v 15:20 hodin.

Malá Zuzanka Pikulová se narodila jako 504. dítě Nemocnice Valašské Meziříčí letošního roku. S ohledem na dříve narozená dvojčata byl ale právě její porod jubilejním pětistým. Naposledy byl 500. porod v měsíci červnu ve valašskomeziříčské nemocnici v roce 2009. Zuzanka při svém narození měřila 51 centimetrů a vážila 3360 gramů. Její maminka Eva Pikulová přijela rodit do Nemocnice Valašské Meziříčí z nedalekých Němetic.

Kromě Zuzanky přivedli letos porodníci Nemocnice Valašské Meziříčí na svět ještě dalších 258 holčiček a 250 chlapců, mezi kterými se nejčastěji vyskytovali Štěpánové, Matyášové, Matoušové, Sofie, Natálie, Emy či Ely. Z netradičních jmen se pak objevil třeba Nathaniel, Charlotte či Steaven.

Maminky do valašskomeziříčské porodnice přicházejí nejen z Valašského Meziříčí a okolí. Běžně zde vítají i rodičky z Nového Jičína, Frenštátu pod Radhoštěm, Bystřice pod Hostýnem, Hranic na Moravě nebo Rožnova pod Radhoštěm. Rodit ale letos přijela například i maminka z Prahy.

Porodnice Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, nabízí nastávajícím maminkám předporodní kurzy, předporodní cvičení, možnost prohlídku porodního sálu, přednášky na téma porodu či péče o děti, a také příjemné prostředí i podmínky k porodu. Oddělení šestinedělí zahrnuje celkem 15 lůžek. Roaming je na pokojích již samozřejmostí a roste výrazně procento zájmu klientek o bonding.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: