Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí patří i nadále mezi unikátní desítku nemocnic podporujících zdraví

14.7.2016

Pro zajištění dobrého zdraví je v řadě případů prevence daleko efektivnější než léčba. Proto se také zdravotníci v Nemocnici Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, intenzivně zabývají i šířením osvěty ohledně zdravého životního stylu a pořádají řadu preventivních akcí. Od roku 2011 je navíc nemocnice také jednou z pouhých deseti nemocnic v Česku, které splnily podmínky a jsou součástí celosvětové sítě „Nemocnic podporujících zdraví“. Členství v tomto projektu má aktuálně nemocnice prodlouženo až do roku 2019.

Hlavním cílem projektu „Nemocnice podporující zdraví“, který zaštiťuje Světová zdravotnická organizace a Ministerstvo zdravotnictví ČR, je umožnit lidem zvyšovat kontrolu nad svým zdravím a neustále je zlepšovat.

 „Léčbou dnes dokážeme vyřešit či mírnit mnohé obtíže. Není ale nad to, když můžeme vzniku obtíží zcela předejít. Ať už udržováním zdravého životního stylu, nebo prostřednictvím preventivních akcí, které mohou upozornit na obtíže již v jejich začátcích,“ vysvětluje manažer kvality Nemocnice Valašské Meziříčí Mgr. Radomír Petr důvody, proč se nemocnice angažuje v podpoře zdravého životního stylu.

V rámci aktivit spojených s podporou zdraví se přitom nemocnice zaměřuje nejen na pacienty a jejich příbuzné, ale i na zaměstnance nebo širokou veřejnost, kterou pravidelně zve na osvětové preventivní akce.

„Zájemci z Valašského Meziříčí a okolí si mohou v rámci preventivních akcí například každoročně nechat změřit krevní tlak, podstoupit vyšetření EKG, vyšetřit mateřská znaménka či funkci plic, nechat udělat SONO vyšetření štítné žlázy, nebo se třeba poučit o správné hygieně rukou,“ říká Mgr. Radomír Petr s tím, že každoročně je v rámci Dne otevřených dveří v nemocnici k dispozici také plejáda poraden, jako například cévní, výživová, poradna chronických ran či poradna pro odvykání kouření. Cíl veškerých těchto nabízených služeb je přitom stejný – nabídnout všem zájemcům možnost zlepšovat své zdraví.

V České republice je do projektu Nemocnic podporujících zdraví začleněno pouze 10 nemocnic, přičemž Nemocnice Valašské Meziříčí je jednou z nich. Dalšími jsou pak Všeobecná fakultní nemocnice v Praze, Fakultní nemocnice v Motole, Fakultní nemocnice Olomouc, Ústřední Vojenská nemocnice, Nemocnice Jihlava, Nemocnice Pelhřimov, Klaudiánova nemocnice Mladá Boleslav, Nemocnice Šumperk a Nemocnice České Budějovice.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: