Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Porodnice Nemocnice Valašské Meziříčí otevře své dveře veřejnosti

13.10.2016

Nastávající maminky, tatínkové, ale i všichni zájemci o tematiku porodnictví si přijdou na své v Nemocnici Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL. Zdejší gynekologicko-porodnické a novorozenecké oddělení pořádá v úterý 18. října Den otevřených dveří, který zahrne prohlídky porodního sálu i oddělení, konzultace a diskuzi se zdravotníky i možnost bezplatného 3D ultrazvuku.

„Pro každého člověka je určitě příjemnější a méně stresující přicházet do známého prostředí, a proto pravidelně nabízíme budoucím maminkám možnost prohlídky porodních sálů i novorozeneckého oddělení, stejně jako předporodní kurzy a přednášky,“ vysvětluje Bc. Andrea Dočkalová, staniční sestra gynekologicko-porodního oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí.

Součástí Dne otevřených dveří je přitom kromě prohlídky prostor i výklad porodních asistentek ohledně chodu porodnice, průběhu porodu nebo i péče o novorozené miminko. A díky spolupráci s anesteziologickým oddělením mohou budoucí rodičky pokládat otázky také anesteziologické sestře, a to jak ohledně anestezie, tak i analgezie u porodu.

„Jakmile se porod rozběhne, často již není prostor na dotazy ani dlouhé rozmýšlení. Už před porodem proto maminky seznamujeme s tím, co je při porodu čeká, a zároveň informujeme o veškerých možnostech, které u nás mohou využít k ulehčení či zpříjemnění porodu a prvních dní po něm,“ dodává Andrea Dočkalová.

Součástí Dne otevřených dveří ve valašskomeziříčské porodnici je navíc opět také možnost bezplatného 3D ultrazvuku pro maminky mezi 20. a 28. týdnem těhotenství, na který je potřeba se předem objednat e-mailem na adrese andrea.dockalova@nvm.agel.cz. Zároveň je také nutné přinést si s sebou vlastní USB disk pro archivaci snímků. „3D ultrazvuk není hrazen z běžného pojištění, a protože jde o službu v ceně v řádech stokorun, ne každá maminka si jej může dovolit. V rámci Dne otevřených dveří chceme dát tuto možnost opravdu všem,“ uzavírá Dočkalová.

Akce bude probíhat v prostorách porodního sálu, porodního oddělení a novorozeneckého oddělení v úterý 18. října od 14:30 do 18.00 hodin. Zájemci mohou přicházet kdykoliv v tomto čase do vestibulu gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí, odkud budou dále provázeni jednotlivými odděleními.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: