Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Velký zájem vyvolal již 4. Den otevřených dveří gynekologicko-porodního a novorozeneckého oddělení

25.10.2016

Nemocnice Valašské Meziříčí a.s. pořádala již v pořadí čtvrtý Den otevřených dveří oddělení gynekologicko – porodního a novorozeneckého.

Na přípravě této akce spolupracoval personál výše uvedených oddělení s týmem anestezie a firmami, jejíž produkty mají přímou souvislost s těhotenstvím, porodem a péči o novorozence.

Největší zájem byl o prohlídku porodního sálu a předporodních pokojů a 3D ultrazvuk. Těhotné ženy tak mohly absolvovat bezplatné 3D ultrazvukové vyšetření, na které se bylo nutno předem objednat. Budoucí maminky si tak na USB flash discích odnesli fotografie svého ještě nenarozeného miminka.

 Při prohlídce byly porodními asistentkami zodpovídány dotazy týkající se provozu oddělení, porodu, péče o miminko a služeb, které nabízíme v době těhotenství (kurzy, přednášky, cvičení). Dále zde byla možnost pokládat otázky  anesteziologické sestře na téma anestezie a analgezie u porodu. Na Den otevřených dveří gynekologicko-porodního a novorozeneckého oddělení dorazily nejen těhotné ženy, ale i dále ženy plánující těhotenství se svými doprovody. Celkem navštívilo prostory gynekologie, porodnice, porodního sálu a novorozeneckého oddělení přes 160 osob.

„Den otevřených dveří porodního a novorozeneckého oddělení je žádanou aktivitou ze strany žen plánujících přivést na svět své dítě v naší porodnici.  Velice mile nás překvapily dotazy, které směřovaly na odborný personál a také zcela naplněná kapacita v rámci 3D ultrazvuku miminka. Budoucí rodičky také měly velký zájem o prohlídku porodního sálu, říká staniční sestra Bc. Andrea Dočkalová.

Den otevřených dveří je možností, jak nadcházející rodičky společně s jejich partnery pozvat na předporodní kurzy, které nemocnice pořádá každý měsíc ve valašskomeziříčském Středisku volného času Domeček a v Rožnově pod Radhoštěm. Kurzy předporodní přípravy jsou stejně jako v předchozích letech zaměřené na zvýšení informovanosti nastávajících rodičů ohledně těhotenství, porodu, šestinedělí a doprovází je přednášky z anestezie, šátkování, finanční zabezpečení a podpory rodiny nebo samotné péči o dítě.

Absolvování těchto akcí přispívá příjemnějšímu a snazšímu prožívání porodu, ale také usnadnění prvních týdnů péče o novorozené miminko.

Nemocnice Valašské Meziříčí a.s. nabízí kurzy předporodní přípravy již šestnáctým rokem, a jejich lektorkami jsou výhradě porodní asistentky nemocnice, které mají s porody i péčí o novorozence bohaté zkušenosti. Kurz je určen ženám po ukončeném 30. týdnu těhotenství, které mohou přijít i s  doprovodem.

Přednášky pro veřejnost vedou také porodní asistentky naší nemocnice ve spolupráci s ostatními kvalifikovanými zdravotníky nemocnice. A jsou určeny všem, kteří mají zájem o přednášená témata.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: