Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí a.s. uspořádala konferenci o léčbě ran

4.11.2016

Nemocnice Valašské Meziříčí, člen skupiny AGEL, letos vůbec poprvé pořádala odbornou konferenci úzce zaměřenou na léčbu chronických a nehojících se ran. Konference určená nelékařským zdravotnickým pracovníkům proběhla ve valašskomeziříčském Kině Svět, a to v úterý 25. října. Záštitu nad Valašským dnem o léčbě ran převzala Sestra roku 2015 Kateřina Palinčáková, která se na problematiku hojení ran specializuje a dlouhodobě se jí aktivně věnuje.

Odborná konference zahrnula na 12 odborných přednášek zaměřených na novinky a moderní trendy v léčbě ran, ukázky příkladů z praxe a také diskuzi. Řeč byla například konkrétně o proleženinách, o nejnovějších mezinárodních (EPUAP) poznatcích v prevenci a léčbě dekubitů, roli agentur „home care“ při léčbě ran, nebo třeba také o tom, zda má kvalita spánku či strava vliv na hojení ran. Na 200 posluchačů tak mohlo vyslechnout přednášky specialistů na léčbu nehojících se ran nejen z Nemocnice Valašské Meziříčí, ale i oborníků z nemocnic v Ostravě, Olomouci, Vsetíně, Novém Jičíně nebo taktéž zástupce UZIS.

Odborná akce se skládala jak z konkrétních kazuistik zajímavých případů léčby nehojících se ran, tak z návodů jak by měla být nastavená preventivní opatření či již samotná léčba vzniklého dekubitu dle nejnovějších poznatků evropského poradního panelu pro léčbu dekubitů EPUAP, taktéž zde zazněly přednášky na téma nutrice při hojení ran, navazující péče u agentur "home care" a v ambulantní sféře, zhodnotila Kateřina Palinčáková.

 Přednášející byli vesměs z řad odborné veřejnosti, kteří jsou téměř denně ve styku s nehojícími se ranami a proto jejich sdělení měla u publika velkou váhu. O přestávce mezi jednotlivými sekcemi konference zbyl i malý prostor pro odbornou diskuzi v zákulisí a na přátelská setkání.

Akci hodnotím jako velmi zdařilou, odborně vyváženou a doufám, že i publikum bylo s tématy a samotnými přednáškami spokojené“, uzavírá Kateřina Palinčáková.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: