Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

V Nemocnici Valašské Meziříčí a.s. proběhl certifikovaný kurz „Aktivizace a výchova pacienta k soběstačnosti“

9.11.2016

Správná aktivizace a rehabilitace u pacientů pomáhá předcházet různým komplikacím (dekubity, ochabnutí svalstva, malnutrice atd.), které se obvykle přidružují k základnímu onemocnění nebo mohou zhoršit uzdravování pacienta např. po operaci či úrazu.

Proto se vedení Nemocnice Valašské Meziříčí a.s. rozhodlo požádat Ústřední vojenskou nemocnici Praha, která má akreditaci na certifikovaný kurz „Aktivizace a výchova pacienta k soběstačnosti“, zda by její školitelé přijeli vyškolit nový personál oddělení následné péče, převážně sanitáře a ošetřovatelky.  

Kurz byl dvoudenní, rozdělen na teoretickou přípravu a praktické využití nabytých informací. Nejprve proběhla teoretická příprava, za pomoci edukačních materiálů a prezentací, v odpoledních hodinách a další den také praktické nácviky naučených rehabilitačních technik vzájemně na sobě, ale také u vytipovaných pacientů přímo u lůžka nemocného. 

Certifikovaný kurz v rámci celoživotního vzdělávání pracovníků nemocnice poskytnul návazné služby klientům se sníženou soběstačností. Vybraní nelékařští pracovníci oddělení následné péče získali znalosti a dovednosti k poskytování péče, která přispívá k získání maximální možné funkční schopnosti klientů.  Zaměstnanci také získali nové zkušenosti a rady v rámci praktických dovedností v oblasti péče o pacienta se sníženou soběstačností, získali poznatky o aktuálním využití kompenzačních pomůcek v ošetřovatelské péči s různým typem diagnóz, dále budou moci aplikovat moderní postupy v oblasti aktivizace pacientů a poskytovat ji bezpečněji, konstatovala hlavní sestra nemocnice Mgr. Jana Pelikánová.

Vyškolením vlastních zaměstnanců v rehabilitačním ošetřování si vedení nemocnice slibuje zvýšení kvality péče o nemocné na ONP, kde u velké části pacientů je nutná především dlouhodobá rehabilitační ošetřovatelská péče a pouze u určitých diagnóz je indikovaná fyzioterapeutická intervence. Rozložením této péče a zapojením pacienta do rehabilitačních aktivit dosáhneme jeho psychické, ale hlavně fyzické pohody a ochoty s námi spolupracovat.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: