Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí nabízí skupinové kurzy první pomoci

9.11.2016

Firmy, sdružení nebo i jakékoliv komunity zájemců o problematiku první pomoci mohou využít skupinových školení dle individuální domluvy. Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, nabízí školení první pomoci i mimo prostory nemocnice, a to navíc individuálně přizpůsobené potřebám a požadavkům klientů. Zájemcům o absolvování kurzu tak odpadnou starosti s cestováním i pevně danými termíny kurzů.

„Znalosti první pomoci jsou v momentě nehody či náhlých zdravotních obtíží opravdu nedocenitelné, protože právě rychlá a správná pomoc v krizových situacích doslova zachraňuje životy. V Nemocnici Valašské Meziříčí chceme dovednosti první pomoci naučit opravdu každého, kdo má zájem. Proto nabízíme zájemcům školení i mimo prostory nemocnice,“ vysvětluje záchranářka anesteziologicko-resuscitačního oddělení valašskomeziříčské nemocnice Bc. Anna Staňková, která také externí kurzy první pomoci vede.

Náplní kurzů je vždy jak teorie, tak i praxe, která je zaměřená na základní laickou první pomoc. „Účastníci kurzu se naučí správnou techniku dýchání a nepřímé srdeční masáže, dozví se jak postupovat při úrazu elektrickým proudem, jak zajistit místo dopravní nehody, nebo jak postupovat při zlomeninách a masivním krvácení, což jsou nejběžnější život ohrožující stavy, u kterých právě rychlá první pomoc rozhoduje,“ popisuje Bc. Anna Staňková s tím, že zároveň nebudou chybět informace o tom, jak postupovat v situaci kdy objevíme někoho se zdravotními obtížemi, nebo informace o správných telefonních číslech na záchranné složky.

Možnosti individuálních kurzů mohou využít jak firmy, tak i sdružení nebo jakákoliv skupina osob, která má k dispozici vlastní prostory. Podmínkou je jen účast minimálně pěti osob. Cena se přitom odvíjí od délky trvání kurzu, kterou si mohou zájemci sami zvolit. „Školení první pomoci u externích zájemců zcela přizpůsobuji jejich potřebám. Individuálně stanovujeme jak termín a čas kurzu, tak i jeho náplň, kdy základní tematické okruhy zůstávají, ale vždy se podrobněji zaměřujeme na nejčastější nebo nejproblémovější situace, se kterými se daná skupina setkává,“ vysvětluje Bc. Anna Staňková.

V posledních týdnech využily možnosti externího školení první pomoci například firmy SCHOTT Flat Glass CR, s.r.o. a SCHOTT CR, s.r.o., ve kterých proběhlo šest dvouhodinových edukačních školení první pomoci v praxi. „Školení bylo určeno pro vedoucí zaměstnance a zaměstnance zařazené do preventivních požárních hlídek. Praktické rady, vysoká odborná úroveň školitelky, možnost nacvičit si poskytování první pomoci na figuríně i prakticky vyzkoušet funkci defibrilátoru AED, to vše přispělo k velmi pozitivním ohlasům ze strany školených zaměstnanců. A zároveň jsme si všichni uvědomili, jak důležité je naše zdraví, a že práce zdravotního personálu je velice zodpovědná a neocenitelná,“ zhodnotil Ladislav Šuba, bezpečnostní a požární technik firmy SCHOTT.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: