Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí a.s. na 36. Janča Valašská Rally 2017

29.3.2017

36. Valašská rally, úvodní podnik Mistrovství České republiky nepřinesla jen boje o sekundy na tratích rychlostních zkoušek, ale také v rámci doprovodného programu, který byl situován na náměstí ve Valašském Meziříčí. Svou prezentaci pro veřejnost měla připravenou Nemocnice Valašské Meziříčí a.s., člen skupiny AGEL. Organizátoři Valašské rally se při přípravě samotného závodu spojili s pracovníky valašskomeziříčské nemocnice, aby společně připravili odpolední edukační program pro diváky a fanoušky tohoto sportu před oficiálním startem prvního vozidla.

A jelikož je motosport mnohdy plný karambolů a úrazů, bylo zdravotní téma zcela na místě. Nemocnice Valašské Meziříčí a.s. měla vyhrazený prostor ve stánku, kde v průběhu pátečního dne a sobotního dopoledne edukovala přítomné zájemce o správném provedením první pomoci. Přítomní zájemci si mohli vyzkoušet nepřímou srdeční masáž na figuríně nebo si změřit CO2 v dechu pomocí přístroje smokerlyzer. K dispozici byl i monitor na změření krevního tlaku a množství edukačních materiálů valašskomeziříčské nemocnice. To vše pod dozorem pracovníků anesteziologicko-resuscitačního oddělení a hlavní sestry. Děti se po praktickém nácviku první pomoci nejvíce těšily z připravených dárků a to zejména červených balónků s logem Nemocnice Valašské Meziříčí a.s., dále pozornostmi od ČPZP a omalovánek od HZS.

Hlavním bodem programu však byla spolupráce mezi zaměstnanci oddělení ARO a Hasičským záchranným sborem Zlínského Kraje, pracovištěm Valašské Meziříčí. Tato spolupráce spočívala ve dvou praktických ukázkách, a to poskytnutí laické první pomoci sraženému cyklistovi a druhá ukázka v pořadí -  vyproštění osoby z havarovaného automobilu. Celou situaci doprovázeli slovně  zdravotnická záchranářka Anna Staňková z valašskomeziříčské nemocnice, i zástupce HZS.  Již simulovaný příjezd hasičů s majáky, namaskovaní dobrovolníci v rámci zraněných, použití hydraulických kleští a následné rozstřihnutí autovraku, nasimulované tepenné krvácení u havarovaného řidiče, ukázka souhry obou týmů při vyproštění a podání základní první pomoci a následné předání pacienta do odborné péče zdravotníků, bylo velice působivé a pro přihlížející obecenstvo poučné. Zaplněné náměstí svým potleskem po ukončení ukázek vzdalo holt práci a profesionální spolupráci obou záchranných složek.

Za Nemocnici Valašské Meziříčí a.s. patří poděkování Bc. Anně Staňkové, Markétě Hatlapatkové, Marcele Urbanové, Bc. Barborě Janošové, Petře Janošcové a hlavní sestře Mgr. Janě Pelikánové a také všem kolegům z HSZ ve Valašském Meziříčí.

„ Bylo velmi pěkné vidět, jak měly najednou po dramaticky provedených ukázkách kolegyně z ARO oddělení mnoho práce a pomalu nestačily uspokojit všechny zájemce, kteří si přišli na vlastní kůži vyzkoušet srdeční masáž na figuríně. Mezi zájemci byli jak děti, tak jejich rodiče, zhodnotila celé páteční účinkování Mgr. Jana Pelikánová 

Jsme rádi, že nás pořadatel „Valašky“ s nabídkou na spolupráci při zabezpečení doprovodného programu oslovil. Tento závod je mezi lidmi velmi oblíbený a je dobře, že byla možnost prakticky ukázat lidem poskytnutí první pomoci a připomenout všem přítomným, jak se zachovat v situacích, které jsou součástí běžného života,“ vyjádřil se marketingový a organizační asistent Nemocnice Valašské Meziříčí Michal Václav, DiS.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: