Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nové transportní lehátka pro oddělení a ambulance Nemocnice Valašské Meziříčí a.s.

9.5.2017

Nemocnice Valašské Meziříčí a.s., člen skupiny AGEL, má k dispozici 7 nových transportních lehátek JORDAN A transport. Tyto jsou nově na porodním oddělení, chirurgické a urologické ambulanci.

Lehátka JORDAN jsou transportní lehátka s pevnou a nastavitelnou výškou. Tyto lehátka jsou klasifikovány jako zdravotnický prostředek, který je určen především pro převoz pacientů v rámci vyšetření či ošetření uvnitř nemocnice. Lehátka budou použita k běžnému převážení pacientů příslušnými zdravotnickými nelékařskými pracovníky jednotlivých oddělení či ambulancí.  Hmotnost lehátka je 80 kg, maximální zátěž lehátka je do 180 kg. Výška lehátka je pevná, nastavení výšky se provádí hydraulicky. Zvýšení výšky se nastavuje sešlapáváním nožní páky, snížení výšky naopak zdvižením nožní páky. Je možné také nastavit podhlavník do určité polohy, která bude vyhovovat danému pacientovi. Již nyní jsou v plném provozu na výše zmíněných oddělení a ambulancích.

„ Jsem ráda, že máme k dispozici nová lehátka, splňující bezpečnostní standard.  Nahradí stávající, která v mnoha ohledech již nevyhovovala jak svými rozměry, tak i opotřebením.  Manipulace s pacienty na nových lehátkách bude klást i menší fyzickou zátěž na naše zaměstnance, kteří s pacienty budou absolvovat různá vyšetření“, říká hlavní sestra Mgr. Jana Pelikánová.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: