Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Ženy před porodem vyšetřují v Nemocnici Valašské Meziříčí novými přístroji

27.9.2017

Dva nové kardiotokografy mají k dispozici lékaři porodnického oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí, která patří do skupiny AGEL. Přístroje za více než 365 tisíc korun doplnily počty stávajících kardiotokografů na porodním oddělení a celkově jich tak má nyní nemocnice k dispozici hned devět.

Kardiotokografie je nejdůležitější metodou na včasné zjištění ohrožení plodu hypoxií, což je nedostatek kyslíku. Pomocí elektrod připevněných na břicho maminky snímá kardiotokograf elektrickou aktivitu dělohy a tepovou frekvenci plodu. „Kardiotokografy používáme nejen na porodním sále, ale i při péči poskytované těhotným ženám v rámci prenatální poradny,“ přiblížila staniční sestra gynekologicko-porodního oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí Bc. Andrea Dočkalová.

Vyšetření na kardiotokografu není bolestivé a nemá žádné vedlejší účinky ani na těhotnou ženu ani na miminko. Přístroj umožňuje provádět nejen externí monitorování plodu, ale volitelně též neinvazivní monitorování vitálních funkcí matky. Kardiotokograf snímá také vícečetné těhotenství.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: