Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nadační fond Jonášek opětovně obdaroval dětské oddělení

27.10.2017

Nadační fond Jonášek, prostřednictvím předsedkyně nadačního fondu Ivy Podzemné a zakladatele fondu Libora Zimmera, předali za účasti primáře dětského oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí MUDr. Libora Slováčka a staniční sestry Ludmily Hrbáčkové věcné dary dětskému oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí a.s., které byly pořízeny z výtěžku 7. benefičního Jonáškova zábavného odpoledne v amfiteátru zámku Kinských.

Předávání se zúčastnilo i vedení Nemocnice Valašské Meziříčí a.s. v čele s předsedou představenstva MUDr. Martinem Hrabovským a místopředsedou představenstva Ing. Miroslavem Pecháčkem. Za město Valašské Meziříčí se zúčastnil předávání jeho starosta, Bc. Robert Stržínek.

Zástupci Nadace Jonášek tak předali zástupcům oddělení dary v hodnotě převyšující 50.000 Kč (infuzní pumpu, ultrazvukový inhalátor, dětskou váhou, nové lůžkoviny. Nechyběly ani pomůcky pro děti v rámci tvořivých ručních prací.

Na dětském oddělení jsou hospitalizovány děti od narození do osmnácti let, které si léčí veškerá dětská onemocnění, včetně operačních diagnóz a úrazů.

„ Jsme opětovně velmi potěšeni, že Nadační fond Jonášek, se kterým spolupracujeme již několik let, pro nás zakoupilo přístroje a pomůcky, které jsou pro veškerý personál dětského oddělení důležité v rámci léčby hospitalizovaných dětí,“, říká staniční sestra Ludmila Hrbáčková.

Nadační fond Jonášek vznikl v prosinci 2010, za účelem pomoci onkologicky nemocným dětem. Zásluhu na založení fondu nese Jonášek, který díky své nemoci chtěl v budoucnu pomáhat dětem se stejným onemocněním. Jeho snem, který se měl uskutečnit po jeho uzdravení, bylo naplnit nemocné dětské tváře štěstím. Jeho představa spočívala v navštěvování a následném obdarovávání nemocných dětí formou sladkých dobrot až po drobné hračky a finanční nebo materiální pomoc onkologickému oddělení. Svůj sen bohužel nemohl uskutečnit, proto jsme se rozhodli založit tento fond, abychom splnili přání nejen jemu, ale také stovkám jiných dětí s onkologickým onemocněním. Budeme se snažit, aby naše pomoc nebyla pouze teoretická, ale aby děti pocítily naší a jak doufáme i Vaší pomoc ve skutečnosti.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: