Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Loňský rok byl v Nemocnici Valašské Meziříčí bohatý na dvojčata

4.1.2018

Tereza, Eliška, Lukáš, Jakub, ale i Gudrun, Cheryl, Márfy či Kilián. To jsou jména některých z 950 dětí, které přišly v loňském roce na svět v Nemocnici Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL. V mírné převaze přitom byli chlapci, kterých se narodilo celkem 487. Hned jedenáctkrát zde navíc porodníci přivedli na svět dvojčátka. Prvním miminkem roku 2018 pak byla holčička Veronika s váhou 3000 gramů a mírou 48 centimetrů.

Ve srovnání s rokem 2016, kdy přišlo ve valašskomeziříčské porodnici na svět 999 dětí, se drží porodnost přibližně na stejné úrovni. Celkově se v loňském roce v Nemocnici Valašské Meziříčí narodilo 950 dětí. Konkrétně šlo o 463 děvčat a 487 chlapců, z toho ovšem hned jedenáct párů dvojčat.

Nejoblíbenějšími jmény pro čerstvě narozená miminka byla přitom i v minulém roce ta tradiční, česká. „Mezi holčičími jmény vítězila Anna, Tereza, Eliška, Nela či Sofie, mezi jmény chlapců zase Jakub, David, Vojtěch či Lukáš,“ prozradila Bc. Irena Stromšíková, staniční sestra novorozeneckého oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí. Nouze ale nebyla ani o několik méně obvyklých jmen. V roce 2017 se ve valašskomeziříčské nemocnici narodily například i děti se jmény Aimy, Gudrun, Cheryl, Vasilisa, Márfy, Brady, Marcus či Kilián.

Prvním dítětem roku 2018 byla v Nemocnici Valašské Meziříčí holčička. Malá Veronika se narodila 1. ledna v 5 hodin a 55 minut, vážila 3000 gramů a měřila 48 centimetrů. Její maminka přijela do valašskomeziříčské nemocnice rodit přímo z Valašského Meziříčí. V porodnici však běžně vítají i rodičky z Nového Jičína, Frenštátu pod Radhoštěm, Bystřice pod Hostýnem, Hranic na Moravě nebo Rožnova pod Radhoštěm.

Porodnice Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, nabízí nastávajícím maminkám předporodní kurzy, předporodní cvičení, možnost prohlídku porodního sálu, přednášky na téma porodu či péče o děti a také příjemné prostředí i podmínky k porodu. Oddělení šestinedělí zahrnuje celkem 15 lůžek. Rooming-in je na pokojích již samozřejmostí a výrazně roste procento zájmu klientek o bonding.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: