Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí zajistí na Valašské rally zábavu i odborný dozor

21.3.2018

Už tento víkend odstartuje na severovýchodě Moravy 37. ročník tradičního automobilového závodu Valašská rally, na kterém se letos představí více než osm desítek posádek, jež budou soutěžit o premiérové mistrovské body. Chybět zde přitom nebudou ani zdravotníci z Nemocnice Valašské Meziříčí, kteří nejen dohlédnou na zdraví návštěvníků, ale nabídnou i zábavně-edukační doprovodný program.

Nemocnice Valašské Meziříčí bude letos participovat na Valašské rallye již podruhé a i letos nabídne zábavu i cenné informace návštěvníkům v rámci předstartovního doprovodného programu. Od pátku 23. března bude na náměstí ve Valašském Meziříčí připraven průchozí stan, ve kterém budou zdravotníci z anesteziologicko-resuscitačního oddělení nemocnice zájemce učit základy první pomoci.

„Připravena bude dospělá i dětská figurína pro nácvik kardiopulmonální resuscitace, zájemci si budou moci vyzkoušet různé obvazové techniky, dále bude možnost změřit s pomocí monitoru krevní tlak, prohlédnout si resuscitační batoh a pro případ pozdější potřeby budeme rozdávat i edukační brožurky, ve kterých návštěvníci najdou potřebné informace ohledně první pomoci,“ vyjmenovává Michal Václav, Dis., marketingový pracovník Nemocnice Valašské Meziříčí.

Hlavním vrcholem pátečního programu nemocničního týmu pak budou reálné ukázky zásahů realizované ve spolupráci s hasičským záchranným sborem, ve kterých nebude chybět oheň, popáleniny a samozřejmě správné ošetření zdravotníky.

V sobotu budou moci edukační stan Nemocnice Valašské Meziříčí navštívit zájemci na náměstí ve Fulneku, kde rovněž nebudou chybět ani živé ukázky zásahů ve spolupráci s hasičským záchranným sborem, tentokrát na téma vyprošťování při nehodě z vraku vozidla.

Během obou dnů budou zdravotníci Nemocnice Valašské Meziříčí zároveň dohlížet na místě na zdraví návštěvníků, ošetřovat případná poranění nebo pomáhat v případě zdravotních obtíží. Pro děti budou u stanu nachystány i balónky s logem nemocnice.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: