Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Zdravotníky Nemocnice Valašské Meziříčí navštívily na Valašské rally stovky účastníků

26.3.2018

Stovky návštěvníků Valašské rally dorazily uplynulý pátek a sobotu na náměstí do Valašského Meziříčí a ve Fulneku, kde měla svůj zdravotnický stan i Nemocnice Valašské Meziříčí. Zájemci naštěstí nepřicházeli kvůli zdravotním obtížím, ale za doprovodným programem, který zdravotníci z anesteziologicko-resuscitačního oddělení nemocnice během obou dnů prezentovali. Největší obliby se dočkala figurína pro nácvik kardiopulmonální resuscitace a nejhlasitější obdiv sklidily živé ukázky zásahů, které zdravotníci předvedli ve spolupráci s hasiči.

„Letošní atmosféra byla opravdu skvělá, počasí vyšlo příjemně. Lidé houfně chodili trénovat resuscitaci, desítkám zájemců jsme ukazovali správné přiložení ambuvaku a se spoustou příchozích jsme si také příjemně popovídali o poskytování první pomoci, o zdraví i naší nemocnici,“ vyjmenovává Bc. Anna Staňková, záchranářka ARO Nemocnice Valašské Meziříčí, s tím, že během akce byly rozdány také desítky edukačních brožurek, ve kterých návštěvníci našli potřebné informace ohledně první pomoci.

Největšího obdivu, pozornosti i ovací se však dočkaly ukázky reálných zásahů, které zdravotníci předvedli společně s hasiči v pátek na náměstí ve Valašském Meziříčí a v sobotu na náměstí ve Fulneku. Zatímco páteční zásah simuloval postup při požáru, sobotní ukázka znázorňovala dopravní nehodu. V obou případech se členové hasičského záchranného sboru nejprve postarali o vyproštění osob a následně zdravotníci Nemocnice Valašské Meziříčí o poskytnutí první pomoci.

„Obě ukázky zásahů byly skutečně autentické a zcela si získaly pozornost velkých i malých diváků. Jejich hlasitý potlesk byl skvělou odměnou za vynaložené úsilí obou záchranných složek,“ uzavírá Bc. Anna Staňková.

 

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: