Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Pětikilový chlapeček se narodil v Nemocnici Valašské Meziříčí

29.3.2018

V porodnici Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, se včera v 11:33 hodin narodil chlapeček Sebastian Marek (obě jména křestní). Novorozenec vážil obdivuhodných 5150 gramů a měřil 55 centimetrů.

Chlapeček přišel na svět císařským řezem a mamince Haně a tatínkovi Mariusovi z Valašského Meziříčí udělal obrovskou radost. Hrdí rodiče již z těhotenské poradny tušili, že miminko bude větších rozměrů, a tak pro ně chlapcovy míry nebyly příliš velkým překvapením.

Ačkoliv se v Nemocnici Valašské Meziříčí takto velké děti nerodí příliš často, pouze jednou až dvakrát do roka, v letošním roce se zde jedná již o druhé miminko, které překročilo pětikilogramovou hranici. V roce 2017 pomohli valašskomeziříčští zdravotníci na svět celkem 950 dětem, přičemž největší loňský novorozenec vážil 4840 gramů.

Porodnice Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, nabízí nastávajícím maminkám předporodní kurzy, předporodní cvičení, možnost prohlídku porodního sálu, přednášky na téma porodu či péče o děti a také příjemné prostředí i podmínky k porodu. Oddělení šestinedělí zahrnuje celkem 15 lůžek. Rooming-in je na pokojích již samozřejmostí a výrazně roste procento zájmu klientek o bonding.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: