Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Těhotným ženám a maminkám ulevuje od bolesti v Nemocnici Valašské Meziříčí kinesiotaping

24.4.2018

Jako jedno z mála zdravotnických zařízení v Česku začala Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, nabízet těhotným ženám a maminkám po porodu zajímavou metodu pro úlevu od bolesti. A to pomocí speciálních pásek – tejpů, které usnadňují přirozený proces hojení těla a rozsah pohybu tím, že poskytují podporu a stabilitu svalům a kloubům, zlepšují krevní oběh, snižují bolest a otok.

Přestože spousta nastávajících maminek považuje těhotenství a první dny po porodu za nejkrásnější období ve svém životě, najdou se i takové, které si ho zrovna moc neužívají.  Trápí je nejrůznější zdravotní potíže, a to hlavně v oblasti bříška a zad. Pomoci v tomto případě může kinesiotaping neboli tejpování. „Specializujeme se na podporu těhotenských bříšek. Pomáháme ulevit budoucím maminkám v oblasti beder a zad. Také tejpujeme poporodní bříška pro zpevnění a podporu břišního svalstva nebo při rozestupu břišních svalů po porodu, tzv. diastáze. Obrátit se na nás mohou i ženy, které trápí vystouplý pupek v těhotenství,“ říká staniční sestra gynekologicko-porodnického oddělení Bc. Andrea Dočkalová.

Při správném použití začne tejpovací páska plnit svou funkci okamžitě a poskytovat úlevu 24 hodin denně po dobu 4 až 5 dnů. Tejpy jsou vyrobeny z bavlny, bez latexu, s medicinálním akrylátovým lepidlem, v téměř identické tloušťce a pružnosti, jako je lidská kůže. To pásce umožňuje dokonale korespondovat s lidským tělem, tedy nijak neomezuje v pohybu. Páska je zcela bezpečná, prodyšná, voděodolná, takže se s ní může cvičit, sprchovat nebo plavat.

Správným umístěním proužků barevné pásky na záda nebo na bříško se zmírní některé běžné bolesti, které jsou s rostoucím se bříškem spjaty. „Obrací se k nám například těhotné ženy s bolestmi v bederní oblasti. My díky tejpu podpoříme regeneraci svalů a celkově zpevníme páteř. Dáme tím prostor pro lepší cirkulaci krve a tím i pomůžeme odplavit odpadní látky z těla. Nalepení tejpu na těhotenské bříško umožní rovnoměrně rozložit váhu bříška, což poskytne značnou úlevu budoucí mamince,“ vysvětluje Andrea Dočkalová.

Tejpování se nejvíce využívá při sportu, ale také i v běžném životě. Ve zdravotnictví je využíván zejména v ortopedii, neurologii, pediatrii a také v gynekologii a porodnictví.

Tejpování provádí zaškolené a certifikované porodní asistentky přímo v Nemocnici Valašské Meziříčí. Tejpování probíhá dle individuální domluvy na telefonním čísle 571 758 434 nebo na e-mailu: andrea.dockalova@nvm.agel.cz.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: