Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Valašskomeziříčská nemocnice má nové vybavení pro přesnější dávkování léčiv

21.6.2018

Pacientům Nemocnice Valašské Meziříčí slouží nové infuzní volumetrické pumpy a lineární dávkovače k přesnému a optimálnímu dávkování léčiv či krevních infuzí. Toto vybavení využijí konkrétně pacienti na odděleních intermediární péče, multidisciplinární jednotce intenzivní péče, porodním sále nebo na novorozeneckém či dětském oddělení, kde bude sloužit pacientům všech věkových kategorií. Výše investice překročila částku 300 tisíc korun.

Nové volumetrické pumpy, které slouží pro přesné dávkování léčiv či krevních infuzí z infuzních lahví a vaků, mají intuitivní ovládání a jsou určeny pro dávkování pomocí běžně dostupných infuzních setů.

 

„Nové pumpy mají podsvětlený barevný dotykový displej, který umožňuje jednoduché ovládání. Pumpy přitom umožňují manuální i automatické dávkování s nastavením času, objemu a rychlosti,“ vysvětluje referent zdravotnické techniky a ústavní metrolog Nemocnice Valašské Meziříčí Ing. Jaromír Petřík s tím, že jde o spolehlivé infuzní volumetrické pumpy, ideální pro pacienty u lůžka s nutným dávkováním léčiv.

 

Další novinka, lineární dávkovače, jsou pak medicínské přístroje pro řízenou infuzi léčiv do těla pacienta pomocí jedné nebo více stříkaček. „Lineární dávkovače jsou řízené mikroprocesorem a slouží k bezpečnému, přehlednému a přesnému nitrožilnímu podávání. Tato zařízení dokáží z injekční stříkačky pomalu podle nastavení aplikovat lék do centrálního žilního systému pacienta,“ popisuje princip zařízení Ing. Jaromír Petřík s tím, že rychlost dávkování je u lineárních dávkovačů nastavena zdravotnickým personálem a indikována přístrojem jako objem za jednotku času.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: