Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Supervize v Nemocnici Valašské Meziříčí pomáhá propojovat profesionální a lidský přístup

8.8.2018

Najít rovnováhu mezi profesionálním a lidským přístupem při výkonu zdravotnické profese má za cíl projekt, do kterého se zapojila Nemocnice Valašské Meziříčí, člen skupiny AGEL. Projekt je určený nelékařskému zdravotnickému personálu a v nejbližších měsících by měl desítkám zdravotníků pomoci zvýšit jejich odolnost vůči negativním vlivům v práci i rozvíjet jejich aktivitu. Prioritou je přitom zajištění kvality a bezpečí poskytovaných zdravotních služeb.

Supervizí bude v příštích pěti měsících procházet 84 pracovníků interního oddělení a oddělení následné péče, a to konkrétně praktické i všeobecné zdravotní sestry, ošetřovatelé a sanitáři. Ti by díky kurzu měli být v práci motivovanější, samostatnější i odolnější.

„Kde lidé necítí dostatek podpory, jsou náchylnější více prožívat stres a snižuje se i jejich imunita vůči negativním vlivům, se kterými se v práci setkávají. Supervize cílí na to, aby si pracovníci uvědomovali svou hodnotu, má pomoci rozvíjet jejich aktivitu i kompetence. Supervize je posilou, osvěžením a prevencí proti syndromu vyhoření při výkonu zdravotnického povolání,“ vysvětluje projektová manažerka pro oblast sociální péče společnosti AGEL PhDr. Markéta Čožíková s tím, že projekt zároveň cílí na komunikaci s pacienty a s jejich rodinami.

Supervizoři budou pracovat jak s jednotlivými pracovníky, tak i s celými skupinami. „Například skupinová supervize dodává podpůrnou atmosféru, v níž se nelékařští zdravotničtí pracovníci mohou podělit o své úzkosti a zjistit, že ostatní čelí podobným problémům. Při skupinové supervizi těží zdravotníci nejen z pohledu supervizora, ale i z názorů a zkušeností svých kolegů,“ doplnila Markéta Čožíková s tím, že na projekt získala nemocnice dotaci téměř sto tisíc korun z programu ministerstva zdravotnictví Bezpečnost a kvalita zdravotní péče pro rok 2018.

Nemocnice Valašské Meziříčí se kvalitě poskytování zdravotnických služeb věnuje dlouhodobě. Svědčí o tom například pravidelná akreditace systému jakosti SAK či zapojení do celostátního porovnávání nemocnic realizovaného organizací HealthCare Institut.

 

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: