Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Kardiologická ambulance Nemocnice Valašské Meziříčí má ve svém portfoliu nový běhací pás

20.8.2018

Pacienti kardiologické ambulance Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, budou při svých vyšetřeních běhat na novém stroji. Nemocnice získala pro potřeby vyšetření pacientů nový běhací pás typu Valiant 2 cpet XL, který disponuje nejmodernějšími technologiemi, je maximálně přesný, spolehlivý i bezpečný. Pořizovací cena zařízení přitom přesáhla 240 tisíc korun.

„Pořízením běžeckého pásu jsme doplnili již tak komplexní portfolio našich vyšetřovacích metod v kardiologii a zátěžové diagnostice. Pás je alternativou k bicyklovému ergometru a slouží k simulaci přirozeného fyzického zatížení organismu chůzí či během,“ vysvětluje primář interního oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí MUDr. Petr Zajíček, MBA.

Běhací pás Valiant je navržen speciálně pro kardiopulmonální zátěžové testování, konkrétněji procesorem řízenou programovatelnou zátěž. Běhací pás je přitom nastaven tak, aby vydržel i kontinuální intenzivní provoz pacientů jdoucích na vyšetření hned po sobě. Pás je proveden v robustním stylu, má možnost nastavení sklonu, možnost nouzového zastavení, velký rozsah rychlosti pásu i moderní design. Zařízení je určeno pro pacienty až do hmotnosti 225 kilogramů a ovládat jej lze jednoduše přes software počítače.

„Určený je především pro pacienty, kteří nezvládají zátěžová vyšetření na bicyklovém ergometru, nebo pro ty, u kterých je simulace intenzivní chůzí vhodnější.  Samozřejmě se nabízí možnost vyšetřování i sportovců, zde zatím ale budeme nadále upřednostňovat klasickou ergometrii pro její přesnost, a tedy i snadnější reprodukovatelnost. Do budoucna ale i zde vidíme určitě využití,“ říká primář MUDr. Petr Zajíček, MBA .

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: