Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

V Nemocnici Valašské Meziříčí desinfikují novým horkovzdušným přístrojem

19.3.2018

Valašské Meziříčí, 19. března 2018: Centrální sterilizace Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, získala nový horkovzdušný sterilizátor. Moderní pomocník není určený pouze pro horkovzdušnou sterilizaci, ale lze jej využít i jako sušárnu zdravotnických prostředků.

Mytí a dezinfekce veškerých nástrojů, dokonalé osušení, balení do vhodného materiálu. To jsou jen některé aktivity z širokého spektra úkolů, které má na starosti personál centrální sterilizace Nemocnice Valašské Meziříčí. V těchto dnech začal pracovníkům na oddělení pomáhat nový pomocník – moderní sterilizátor.

„Přístroj se používá k dosušení zdravotnických prostředků v rámci před-sterilizační přípravy, což je souhrn činností pro ošetření zdravotnických prostředků, které předchází vlastní sterilizaci. Patří zde také sušení,“ říká vedoucí sestra centrální sterilizace Mgr. Dagmar Kratochvílová s tím, že výsledkem procesu je čistý, suchý, funkční a zabalený zdravotnický prostředek určený ke sterilizaci.

Nový sterilizátor se vyznačuje tichým chodem s jemným patentově chráněným systémem nuceného proudění vzduchu v komoře pomocí vestavěného ventilátoru, který eliminuje vznik oblasti „studeného vzduchu“.  Obsluhující personál tak má k dispozici vysoký komfort obsluhy a přesnou regulaci teploty a času včetně nastavení sterilizačních programů.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: