Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Dětské oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí a.s. má nové postýlky pro nejmenší pacienty

17.9.2019

Nadační fond Jonášek, prostřednictvím předsedkyně nadačního fondu Ivy Podzemné a zakladatele fondu Libora Zimmera, předali za účasti předsedy představenstva nemocnice MUDr. Martina Hrabovského, MBA, místopředsedy představenstva Ing. Miroslava Pecháčka, starosty města Bc. Roberta Stržínka, místostarostky města PaedDr. Yvony Wojaczkové a primáře dětského oddělení MUDr. Libora Slováčka nové postýlky dětskému oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí a.s.

Šest nových fialových polohovacích postýlek značky Teddy tak bude mít ihned své využití. Nové vybavení pomůže nahradit starší postýlky, z nichž některé už byly na hranici své životnosti, a výrazně tak zvýší komfort nejmenších dětí během svého léčebného pobytu v nemocnici. Celková cena postýlek přesáhla částku 100.000 Kč. Mimo samotných postýlek bylo dětské oddělení obdarováno také pojízdným lehátkem ELEVA v hodnotě téměř 40.000 Kč.

Postýlky jsou vybaveny novými matracemi a mají polohovatelnou část pod hlavou, což uleví zejména pacientům s dýchacími potížemi. Součástí konstrukce je tedy nastavitelná možnost výšky ložné plochy, brzdová kolečka, polohovatelný zádový díl a polohovatelná postranice, říká hlavní sestra Mgr. Jana Pelikánová.

Díky pomoci Nadačního fondu Jonášek jsme mohli zastaralé typy postýlek nahradit novými, moderními postýlkami, které plně vyhovují novým trendům a hygienickým požadavkům. Maminky i zdravotnický personál jsou s nimi velice spokojeni. Nové postýlky jsou komfortnější v tom, že jsou výškově nastavitelné a lehce se dá s nimi manipulovat,“ doplnil primář MUDr. Libor Slováček.

Nové dětské postýlky jsou přínosem v rámci zvyšování kvality služeb a celkového prostředí hospitalizovaných dětí a jejich doprovodů. Na dětském oddělení jsou hospitalizovány děti od narození do osmnácti let, kterým zde léčíme veškerá dětská onemocnění, včetně operačních diagnóz a úrazů. Proto je důležité jim pobyt co nejvíce zpříjemnit a právě Nadační fond Jonášek k tomu výrazně pomáhá, uzavírá přínos darů předseda představenstva Nemocnice Valašské Meziříčí a.s., MUDr. Martin Hrabovský, MBA.

Nadační fond Jonášek pořádá každoročně benefiční akci s názvem Jonáškovo zábavné odpoledne. Benefice je zaměřena na podporu onkologicky nemocných dětí a mládeže a probíhá v prostorách amfiteátru zámeckého parku Kinských ve Valašském Meziříčí.

„Nadační fond Jonášek vznikl v prosinci 2010, za účelem pomoci onkologicky nemocným dětem. Zásluhu na založení fondu nese Jonášek, který díky své nemoci chtěl v budoucnu pomáhat dětem se stejným onemocněním. Jeho snem, který se měl uskutečnit po jeho uzdravení, bylo naplnit nemocné dětské tváře štěstím. Jeho představa spočívala v navštěvování a následném obdarovávání nemocných dětí formou sladkých dobrot až po drobné hračky a finanční nebo materiální pomoc onkologickému oddělení. Svůj sen bohužel nemohl uskutečnit, proto jsme se rozhodli založit tento fond, abychom splnili přání nejen jemu, ale také stovkám jiných dětí s onkologickým onemocněním. Budeme se snažit, aby naše pomoc nebyla pouze teoretická, ale aby děti pocítily naší a jak doufáme i Vaší pomoc ve skutečnosti“, říkají samotní zakladatelé nadačního fondu Jonášek.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: