Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

V Nemocnici Valašské Meziříčí se minulý rok narodilo 883 dětí

2.1.2020

Tereza, Eliška, Ema, Vojtěch, Jan, Tomáš. To jsou jména, která rodiče vybrali některým z 883 dětí, jenž přišly v roce 2019 na svět v Nemocnici Valašské Meziříčí. V rozložení pohlaví zvítězili tentokrát chlapci, kterých se narodilo 448, děvčat bylo 435. Hned pětkrát porodníci přivedli na svět dvojčátka. Prvním miminkem roku 2020 pak byla holčička Rebeka s váhou 3100 gramů a mírou 49 centimetrů, která se narodila ve 2:06 hodin na Nový rok.

Nejoblíbenějšími jmény pro čerstvě narozená miminka byla v minulém roce ta tradiční česká, která si stále drží svou oblibu. „Mezi holčičími jmény vítězila Eliška, Natálie, Tereza, Marie, Ema, mezi jmény chlapců zase Jakub, Matyáš, Vojtěch, Jan nebo Tomáš,“ prozradila Bc. Irena Stromšíková, staniční sestra novorozeneckého oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí s tím, že nejvíce dětí se narodilo v měsíci červnu, kdy zdravotníci zapsali do porodní knihy 92 novorozenců. Bohatý byl také leden s 86 dětmi.

Prvním dítětem roku 2020 byla v Nemocnici Valašské Meziříčí holčička. Malá Rebeka se narodila 1. ledna ve 2 hodiny a 6 minut, vážila 3100 gramů a měřila 49 centimetrů. Její maminka přijela do valašskomeziříčské nemocnice rodit z Kelče. V porodnici však běžně vítají i rodičky z Nového Jičína, Frenštátu pod Radhoštěm, Bystřice pod Hostýnem, Hranic nebo Rožnova pod Radhoštěm.

Porodnice Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, nabízí nastávajícím maminkám předporodní kurzy, předporodní cvičení, aromaterapii, možnost prohlídku porodního sálu, přednášky na téma porodu či péče o děti a také příjemné prostředí i podmínky k porodu. Oddělení šestinedělí zahrnuje celkem 15 lůžek. Rooming-in je na pokojích již samozřejmostí a výrazně roste procento klientek se zájmem o bonding.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: