Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Pacienti oddělení následné péče Nemocnice Valašské Meziříčí komunikují se svými blízkými přes Skype

17.4.2020

I přes zákaz návštěv se mohou pacienti oddělení následné péče Nemocnice Valašské Meziříčí, která patří do skupiny AGEL, vidět se svými blízkými. Pomáhat jim k tomu bude nyní videohovor pomocí aplikace Skype. Tuto službu nyní nově nabízejí obě oddělení následné péče všem hospitalizovaným pacientům a jejich rodinám.

Nemocnice získala od firmy NXP z Rožnova pod Radhoštěm dar v podobě čtyř tabletů pro komunikaci izolovaných pacientů oddělení následné péče. Princip komunikace je jednoduchý. Rodinní příslušníci si do svých počítačů doma nainstalují aplikaci Skype, následně telefonicky kontaktují personál oddělení následné péče I., nebo II., kde leží jejich příbuzný. Se zaměstnanci se pak domluví na přesném čase hovoru a po vytočení účtu uživatele předá personál tablet pacientovi, který s ním již bude dále komunikovat „tváří v tvář“.

„Věříme, že spojení pacientů s rodinnými příslušníky pomocí videohovoru bude mít pozitivní vliv na jejich zdravotní stav a především na psychiku. Řada pacientů je odkázána pouze na telefon, ale právě obrazový vjem manžela, manželky, syna, dcery, či vnoučat bude v tomto případě nejlepší možnou alternativou,“ říká k novince primář oddělení následné péče MUDr. Ludvík Dobeš.

S nápadem spojit se s blízkými alespoň přes obrazovku přišla MUDr. Veronika Mikolajková, která se v nemocnici zabývá geriatrií a vede i ambulanci paliativní péče. „Je pro nás nesmírně důležité, aby pacienti, kteří jsou na našich odděleních hospitalizováni dlouhodobě několik týdnů, či měsíců, byli v pravidelném kontaktu se svou rodinou a cítili se u nás co nejlépe.  Pomocí Skype aplikace nám to nyní přišlo jako nejvhodnější řešení, které není omezeno časově,“ říká lékařka, která k tabletům dodává: „Po odeznění karantény a izolovanosti bych ráda rozšířila jejich využití ke kognitivním tréningům pro pacienty s lehkou demencí,“ uzavírá MUDr. Veronika Mikolajková.

Z organizačního hlediska na odděleních je nejlepší doba pro komunikaci na tabletu v době od 12.30 do 16.30 hodin. V pracovní dny i víkendy vždy po telefonické domluvě s personálem oddělení, 571 758 481 (ONP I.), 571 758 471 (ONP II.).

 

Účet Skype pro oddělení následné péče I:  ONP1A NVM AGEL, ONP1B NVM AGEL

Účet Skype pro oddělení následné péče II:  ONP2A NVM AGEL, ONP2B NVM AGEL

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: