Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Urologická ambulance aktualizuje svou kartotéku pacientů

2.2.2021

Urologická ambulance Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí se i v současné epidemiologické situaci způsobenou onemocněním COVID-19 rozhodla k aktualizaci svých kartoték. Ta zjednoduší práci personálu při vyhledávání každého pacienta a jeho dosavadních ambulantních zpráv.

Nový systém založení a uchovávání karet pacientů v naší databázi zjednoduší práci celého zdravotnického týmu urologické ambulance. "Cílem je maximalizace rychlosti vyhledání daného pacienta ze sjednocené kartotéky a co nejefektivnější vynaložení času na jeho vyšetření a navrhnutou léčbu", říká ke změnám Karla Melichaříková, vrchní sestra chirurgických a urologických oborů.  Výhodou je, že kartotéka je nově rozdělena dle let a pohlaví. Modrá složka slouží pro muže, růžová pro ženy. Současně jsou zde taktéž zaneseny i děti, kterým byla přidělena zelená složka. Všechny karty jsou po vyšetření a ošetření pacientů zaneseny zpět do příslušných boxů a jsou uzamykatelné tak, aby mimo zdravotnický personál ambulance neměl kdokoliv další do nich přístup. Celá kartotéka je přesunuta do jedné místnosti.

"Byli jsme již nuceni udělat generální obměnu složek i z toho důvodu, že stáří některých z nich přesahovalo více než 15 let. Ve spojení s tím, že se pacienti často vrací a mají chronické obtíže, byly složky v permanenci neustále", říká Karla Melichaříková, která dodává: "provádění této změny v administrativě je činností, která zabere spoustu času nejen v pracovní době, ale i po ní. Moc si vážím ochoty personálu zůstat i ve svůj volný čas a vše dotáhnout v krátké době do cíle. Jmenovitě děkuji Adrianě Onderkové, Ivetě Šírové, Kateřině Haldové a Zdeňce Žambochové. Do této změny se zapojila i naše lékařka MUDr. Masaříková, které patří také dík". 

"V naší evidenci je v současné době cca 4500 pacientů, které vedeme jednak v počítačové podobě, tak i v ambulantních kartách", doplňuje vedoucí sestra urologické ambulance, Adriana Onderková.

"Na urologické ambulanci ošetříme v běžném pracovním dni průměrně 50 -70 pacientů, z toho převládají muži, kterých je cca 70%. Nejvíce pacientů k nám přichází s potížemi močového ústrojí, jako jsou záněty, ledvinové koliky, či nádorové onemocnění", doplňuje sestřička Onderková.

 

Urologická ambulance poskytuje diagnostickou a léčebnou péči v rámci vyšetření od praktických lékařů a pacientů, kteří jsou propuštěni z urologického oddělení. Dále ošetřuje akutní stavy, provádí plánované a akutní příjmy k hospitalizaci. Na svých vyšetřovnách provádí cytoskopie, kalibrace a dilatace uretry, zavádění permanentních močových katétrů,  uroflowmetrii a sonogorafická vyšetření.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: