Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Valašskomeziříčské očkovací centrum běží na plné obrátky

18.3.2021

Tisková zpráva města Valašské Meziříčí: Od pondělí 15. března funguje očkovací centrum proti onemocnění COVID-19 Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí nově v prostorách dosavadní odběrové místnosti a anesteziologické ambulance. Se zajištěním jeho provozu pomáhá také město. Díky tomu se úspěšně daří očkovat nejen seniory starší 70 let, ale také učitele.

Očkování proti koronaviru pro vybrané skupiny obyvatel je ve Valašském Meziříčí v plném proudu. Osoby zaregistrované v centrálním registru se v nemocnici očkují od pondělí do pátku v čase 7.30 až 15.30 hodin. „Od pondělí 15. března jsme očkovací centrum přemístili do budovy nové polikliniky (vchod od lékárny v 1. podlaží) do prostor dosavadní odběrové místnosti a anesteziologické ambulance. Samotná odběrová místnost se pak nově nachází v hlavní budově nemocnice v prostorách ambulance bolesti. V očkovacím centru zvládáme aktuálně naočkovat 168 osob denně,“ přiblížil Martin Hrabovský, místopředseda představenstva Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí, a pokračoval: „Momentálně evidujeme cirka 1 700 registrovaných zájemců o očkování z řad seniorů starších 70 let a učitelů. Tyto bychom chtěli naočkovat do Velikonoc. S ohledem na množství dotazů veřejnosti doplňuji, že všechny příchozí osoby očkujeme vakcínou Comirnaty od společností Pfizer/BioNTech.

Provoz očkovacího centra zajišťující dva lékaři, čtyři sestry a také dva zaměstnanci Kulturního zařízení města Valašského Meziříčí. „Jedná se o malou, ale věřím, že důležitou pomoc, kterou můžeme nemocnici a přetíženým zdravotníkům poskytnout. Díky lidem z naší příspěvkové organizace, kteří zajišťují administrativní práce, šetří nemocnice své personální kapacity pro pacienty na dalších, zejména covidových, odděleních,“ vysvětlil starosta Robert Stržínek, jenž si vakcinační centrum nemocnice osobně prohlédl. „Je skvěle vybaveno a díky usměvavému personálu se zde daří očkovat všechny potřebné dle plánu. Většina zaregistrovaných seniorů starších 80 let tak již nyní dostává druhou dávku vakcíny, ti mladší a učitelé potom první, což je skvělé,“ je přesvědčen starosta Stržínek, který si pochvaluje také spolupráci s nemocnicí: „Velmi mě těší, že v případě navýšení dodávek vakcíny počítá nemocnice s rozšířením pracovního režimu očkovacího centra až na 15 hodin denně. Díky tomu bude následně možné očkovat každý den až 336 osob a výrazně se tak zvýší proočkovanost v celém regionu.“

Očkování je určeno osobám, které se zaregistrovaly v centrálním rezervačním systému (odkaz ZDE) a obdržely potvrzení termínu.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: