Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice ve Valašském Meziříčí pomůže svým pacientům při sčítání lidu. Dva pracovníky nechala vyškolit na sčítací komisaře

25.3.2021

O posledním březnovém víkendu startuje v České republice sčítání lidu a aktivně se do něho zapojí také Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí. Dva zaměstnanci se stali sčítacími komisaři, aby pomohli splnit zákonem danou povinnost hospitalizovaným spoluobčanům.

Sčítání lidu 2021 se koná od 27. března až do 11. května a lidé mohou nejdříve data statistickému úřadu předat elektronicky on-line, nebo později (od 17.4.) vyplní klasické papírové formuláře a právě v této fázi budou pacientům pomáhat zaměstnanci valašskomeziříčské nemocnice. „Našim úkolem je v předem daném termínu obejít jednotlivé pacienty, kteří jsou u nás hospitalizováni a zeptat se jich, zda se sečtou v rámci povinného vyplnění formuláře sami, s rodinou, nebo zda je máme sečíst my,” vysvětluje marketingový specialista Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí Michal Václav, který splnil s kolegyní z oddělení následné peče všechny povinnosti Českého statistického úřadu pro výkon sčítacího komisaře. „Obdrželi jsme jmenování společně s průkazy sčítacího komisaře a museli jsme podepsat čestné prohlášení o mlčenlivosti,” doplňuje.

Lez předpokládat, že zájem o služby nemocničních sčítacích komisařů ve Valašském Meziříčí bude zejména u dlouhodobě hospitalizovaných pacientů na odděleních následné péče. „Velkou výhodou letošního sčítání vidím v tom, že je možné ho provést jednoduše on-line, což v současné době oceníme zejména v případě  pacientů hospitalizovaných s onemocněním covid-19,” vysvětluje Václav Michal z Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí s tím, že v případě osob ve vážném zdravotním stavu se terénní došetření komisaři pro statistický úřad neprovádí. 

Sčítání lidu 2021 začíná o půlnoci z pátku 26. března na sobotu 27.března a od té chvíle bude možné vyplnit on-line elektronický sčítací formulář až do pátku 9. dubna. Kdo ho nevyplní, musí se sečíst prostřednictvím tištěného formuláře v období od 17. dubna do 11. května.  Podle harmonogramu zveřejní Český statistický úřad výsledky začátkem roku 2022. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: