Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Hospitalizovaní pacienti Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí předali zdravotníkům přes 120 pochval

19.4.2021

Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí obdržela za loňský rok více než 120 pochval z řad hospitalizovaných pacientů. A to nejen formou osobního vzkazu, který je možno zanechat přímo na oddělení v knize poděkování, námětů a připomínek, ale čím dále více i formou následné elektronické komunikace, kdy pacient či rodina zašle poděkování přímo danému oddělení a personálu, případně požádá o předání zainteresovaným.

O tom, že zvolený typ komunikace s pacienty má smysl, svědčí přesvědčivé a upřímné vzkazy napříč jednotlivými odbornostmi nemocnice. Příkladem může být porodnice, která má u rodiček velmi pozitivní hodnocení a dlouhodobě patří k velmi oblíbeným. Stejně je tomu i u pacientů rehabilitačního oddělení, ambulancí či dalších lůžkových oddělení. Rok 2020 byl však specifický a přinesl novinku, a to poděkování zdravotníkům za léčbu a péči při onemocnění COVID-19.

Právě toto onemocnění proměnilo standardní lůžka na covidová, kde se léčili a léčí pacienti s touto, pandemií celosvětově rozšířenou diagnózou. Interní oddělení, následné péče, multidisciplinární JIP, rehabilitace či dětské – tato všechna oddělení byla vyčleněna právě pro COVID pozitivní pacienty, kteří vyžadují specifickou léčbu a monitoring. Během roku prošly těmito odděleními stovky pacientů, což nezůstalo bez odezvy směrem ke zdravotníkům valašskomeziříčské nemocnice.

„Především multidisciplinární jednotka intenzivní péče, dětské oddělení přeměněné na covidové, část interny a oddělení následné péče již rok pracují v režimu plného vytížení jak lůžek, tak i personálu. Jsme proto rádi za obdržená vyjádření podpory od pacientů, kteří se na těchto odděleních léčili. Těší nejen ty, kteří se o ně starali u lůžka, ale také vedení nemocnice,“ říká předseda představenstva Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí MUDr. Milan Leckéši.

Velká část poděkování v roce 2020 patřila právě tedy „covidovým“ oddělením. „Děkujeme všem, kteří se rozhodli touto formou ocenit náročnou a vysilující práci našich zaměstnanců. Nechyběly ani zaslané fotografie vyléčených pacientů, mnohdy i s rodinami, jejich ručně malované vzkazy či dovezené občerstvení pro naše zdravotníky,“ doplňuje předseda představenstva, MUDr. Milan Leckéši.

Je však zřejmé, že nemocnice nemůže být jen o odděleních s péčí o pacienty s onemocněním covid-19. Během roku zdravotnické zařízení sloužilo i nadále pro pacienty s úrazy, problémy se srdcem, vysokým tlakem a dalšími akutními či chronickými onemocněními. „Kontinuálně dbáme na efektivní, správnou a kvalitní zdravotní péči. Na těchto podkladech se poté snažíme vylepšovat prostředí pacientů tak, aby se zde cítili, pokud možno co nejlépe. Proto je pro nás zpětná vazba od pacienta velmi důležitá,“ uzavírá hlavní sestra valašskomeziříčské nemocnice Mgr. Jana Pelikánová.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: