Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Radiodiagnostické oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí prošlo v době koronavirové epidemie náročným auditem

28.4.2021

Radiodiagnostické oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí prošlo úspěšně v pořadí již druhým externím klinickým auditem a obdrželo tak Certifikát o provedení externího klinického auditu pro zdravotní služby, jejichž součástí je lékařské ozáření. To vše navíc v mimořádně složitém období koronavirové pandemie, kdy bylo zdravotnictví jako celek vystaveno bezprecedentnímu tlaku.

Externí komisaři posuzovali dodržování radiologických standardů přímo v praxi. Součástí auditu byla i prohlídka pracoviště radiodiagnostického oddělení oddělení, při níž členové auditorského týmu hovořili s personálem, nahlíželi do zdravotnické dokumentace a přímo se účastnili poskytování zdravotních služeb pacientům, čímž zjišťovali míru souladu běžné praxe s požadavky uvedenými v radiologických standardech.

„Při externím klinickém auditu jsme si ověřili, že vyšetřovací postupy prováděné na našem pracovišti odpovídají národním radiologickým standardům a pacienti tak mohou mít jistotu kvalitní zdravotní péče s minimální radiační zátěží v souladu s posledními poznatky v oblasti lékařského ozáření. Externí kontroly z mého pohledu napomáhají zkvalitnění zdravotnictví a mnohdy i doladění drobností ve výsledku může znamenat velké změny v systému poskytování zdravotní péče,“ říká vedoucí radiologický asistent Bc. Tomáš Tejkl.

Cílem auditu bylo ověřit a zhodnotit, zda zdravotní služby, jejichž součástí je lékařské ozáření, jsou prováděny v souladu jak se standardy, tak s dodržováním systému kvality. Externí audit měl také za cíl doplnit jiné typy hodnocení kvality, jako například akreditace nebo inspekce regulačních orgánů (např. SUJB, SUKL aj.). Platnost certifikátu o provedení externího klinického auditu je do roku 2026. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: