Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Prevence zachraňuje životy, říká garant odborné konference Rožnovský gastroenterologický den. Sejdou se na ní specialisté na zažívací trakt

10.8.2021

Přesně za měsíc odborníci na onemocnění zažívacího traktu z celé republiky zavítají do Rožnova pod Radhoštěm. Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí zde společně se Vzdělávacím a výzkumným institutem AGEL pořádá již 25. ročník odborné konference Rožnovský gastroenterologický den, která je určena jak lékařským, tak i nelékařským zdravotnickým pracovníkům. Akce zahrne přes 20 přednášek zaměřených na specifické trávicí potíže, metody léčby i komplikace onemocnění zažívacího traktu.

„Loňská konference se z důvodu koronavirové epidemie neuskutečnila. Letošní ročník byl z měsíce května přesunut na září tak, aby bylo možno tuto vyhledávanou konferenci pořádat primárně prezenčně“, říká odborný garant akce a vedoucí lékař gastroenterologie Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí, MUDr. Martin Liberda.

 Sekce pro nelékařské zdravotnické pracovníky se letos zaměří například na vznik análních karcinomů.  „Lidé by neměli zapomínat na preventivní vyšetření – u kolorektálního karcinomu je jednoznačný průkaz, že prevence zachraňuje životy. Pokud odhalíme nádor v raném stádiu nebo stav, který vzniku rakoviny bezprostředně předchází, tedy například tzv. pokročilý polyp, nemusí k rozvoji onemocnění vůbec dojít,” připomíná MUDr. Martin Liberda. Odborníci se ve svých vystoupeních zaměří také na historii endoskopie či vzácné příčiny vzniku hypoglykémie u nediabetika, ale třeba také na léčbu našich předků nebo ERCP vyšetření. Pro lékaře pak budou připraveny například přednášky na téma butyrát a jeho vliv na lidský organismus, přístup k pacientům s cévním ileem, zkušenosti s motorizovanou spirální enteroskopií a také řada zajímavých kazuistik.

Mezi přednášejícími přitom budou zastoupeni jak zdravotníci Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí, tak i přední odborníci z dalších zařízení, a to zejména fakultních nemocnic v Brně, Hradce Králové, Olomouce a Prahy.

„Po roce nucené pauzy zveme již na pětadvacátý ročník naší tradiční odborné konference a ani letos nemáme nouzi o nová témata, poznatky a náměty. Náš obor se neustále rozvíjí a díky skvělé spolupráci s kolegy z dalších nemocnic můžeme nabídnout všem účastníkům pestrý program plný aktuálních témat a nových poznatků, který jistě ocení ve své každodenní praxi,“ shrnuje MUDr. Martin Liberda, vedoucí lékař gastroenterologie Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí, který je zároveň garantem odborné konference.

Letošní ročník Rožnovského gastroenterologického dne proběhne v pátek 10. září od 9.00 hodin v Hotelu Eroplán v Rožnově pod Radhoštěm.
registrace: 

https://vzdelavani.nemocnicevalmez.agel.cz/gastroden/registrace

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: